Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Belinda tijdens haar optreden voor ouderen en verzorgenden van zorgcentrum Crimpenersteyn.
• Belinda tijdens haar optreden voor ouderen en verzorgenden van zorgcentrum Crimpenersteyn.
coronavirus

Belinda maakt bewoners Crimpenersteyn blij

  •   404 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Normaal is ze te boeken voor feesten en partijen, maar in deze tijd van corona treedt Linda van Wijk - onder haar artiestennaam Belinda - gratis op in de buitenlucht. Haar publiek: ouderen in vooral zorgcentra. De voldoening is groot.

We treffen Linda van Wijk en haar geluidsman Aad Nunes deze woensdagmiddag in de tuin van zorgcentrum Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel. Haar publiek: senioren en verzorgenden, staande op de balkons. Er wordt meegezongen en meebewogen op de Hollandse hits die Linda ten gehore brengt. "Het is lastig om géén kippenvel te krijgen," erkent Linda van Wijk onmiddellijk. "Dit zijn dankbare optredens hoor!"

Verkoopster
Het buitenconcert voor Crimpenersteyn deed ze op verzoek van Agnes Sluyk, medewerkster van Crimpenersteyn én één van de klanten van de Rotterdamse damesmodewinkel waar Van Wijk als verkoopster actief is. "Agnes weet dat ik naast mijn gewone parttime baan ook actief ben als zangeres", vertelt ze. "Natuurlijk ben ik op haar verzoek ingegaan. Dit is fijn om te doen. Mooi is ook dat mijn baas me vrijaf geeft om deze optredens te verzorgen."

De voorbije weken trad Belinda een aantal keren, vaak twee keer per dag, op voor ouderen. "Vanaf deze week ga ik dat aantal opvoeren naar drie per dag. Gelukkig is Aad altijd mee, want zonder hem gaat het niet. Hij werkt voor een hotelketen die van de veertien vestigingen nog met een paar draait. Aad heeft dus ook de tijd aan zichzelf momenteel. De behoefte aan een vrolijke noot is groot. Elke avond staat de telefoon roodgloeiend. Als het maar even kan voldoen we aan die verzoekjes. We hopen uiteraard dat het coronavirus over een poosje voltooid verleden tijd is. In dat geval kan ik ook weer gewoon optreden in feestzalen en voetbalkantines. Er zijn gelukkig aardig wat boekingen verschoven naar het najaar. Heerlijk, want zingen is mijn lust en mijn leven."

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }