Afbeelding
coronacrisis

‘Gedeeld Zweet Week’: sporten voor iemand die een schouderklopje verdient

Algemeen 396 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Van hardlopen voor collega's bij de zorgcentra van de Zellingen tot het doen van yoga-oefeningen voor iemand met een vitaal beroep: alles is mogelijk tijdens de 'Gedeeld Zweet Week' van atletiekvereniging MTK Krimpen.

Initiatiefnemer is trainer Marien de Keizer. "Je wilt de leden in deze tijd toch een beetje in beweging houden. Verantwoord uiteraard, volgens de richtlijnen van het RIVM."

Schouderklopje
Brainstormend hoe dit voor elkaar te krijgen kwam hij op het idee om een sportieve prestatie te koppelen aan een symbolische schouderklop voor iemand die dat tijdens deze coronacrisis goed kan gebruiken.

Marien de Keizer: "Veel lopers hadden zich voorbereid op de Rotterdam Marathon van zondag 5 april. Daar nemen we vanuit MTK altijd met een grote groep aan deel. Nu die inspanning niet doorgaat en ook alle activiteiten van de club stilliggen, leek het me een goed idee om een inspanning te leveren voor degenen die 'de boel' tijdens deze periode draaiende houden. Zorgmedewerkers uiteraard, maar ook handhavers, winkelpersoneel, mensen in de transport en ondernemers die het hoofd boven water proberen te houden."

De gedachte is om in de week van 5 t/m 12 april een sportprestatie neer te zetten, die wordt opgedragen aan iemand die wel wat steun kan gebruiken. "Symbolisch draag je je krachtsinspanning over om te laten zien dat je aan hem of haar denkt en dat ze er niet alleen voor staan."

Marathon
De sportprestatie kan van alles zijn. Dat blijkt ook uit de inmiddels dertig aanmeldingen. "Ik ken iemand die vanuit Krimpen aan de Lek een zelf uitgezette marathon gaat lopen voor iemand die hij wil steunen. Zelf ga ik gedurende vijf dagen minimaal een uur per dag sporten voor een politieagent."

MTK koppelt de sporter en 'begunstigster' aan elkaar. Marien: "Wij berichten degenen voor wie gesport wordt. We krijgen hier tot nu toe hele leuke en warme reacties op. Men is echt verrast en vindt het hartverwarmend dat aan hen gedacht wordt. Aan het eind van de week ontvangen de koppels een digitaal certificaat. Gedurende de actie hopen we zoveel mogelijk foto's door te krijgen, die we via onze sociale media-kanalen zullen delen."  

Marien roept iedereen op vooral mee te doen en een ander een hart onder de riem te steken. "De Gedeeld Zweet Week is zeker niet alleen voor MTK'ers. Iedereen is welkom en het is heel laagdrempelig. Loop een aantal keren de trap op en af, ga 'planken' op een matje, wandel iedere dag een bepaalde afstand: alles kan, maar houd uiteraard de geldende richtlijnen aan. Niet alleen steek je daarmee de ander een hart onder de riem maar je profiteert er zelf ook van, door je conditie en weerstand te onderhouden dan wel te verbeteren."

Aanmelden kan via: http://www.av-mtk.nl/site/gzw.php

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden