Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De overdracht van de symbolische sleutel van het complex.
• De overdracht van de symbolische sleutel van het complex. (Foto: Jan Timmer)

Nieuwe bedrijfsleider voor Krimpens zwembad Schuagt

  •   1250 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Zwembad Schuagt in Krimpen aan de Lek heeft sinds kort een nieuwe bedrijfsleider: Mark Nederlof. "Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint", zegt hij enthousiast. "Laten we hopen dat de coronacrisis snel voorbij zal zijn."

Nederlof is de opvolger van Wim Niessing, die na tweeëntwintig jaar in het openluchtzwembad zijn lange carrière afsluit en met pensioen gaat. "In totaal ben ik zo'n vijftig jaar in dit vak actief geweest", vertelt Niessing. "Een groot deel daarvan bracht ik door bij dit zwembad. Toen ik hier destijds vanuit Nieuwkoop naar toe ging, wist ik niet wat ik zou aantreffen. Terugkijkend mag ik concluderen dat ik een geweldige tijd heb gehad. Schuagt was in mijn eerste jaren een echt dorpszwembad met een hoog 'ons-kent-ons'-gehalte. De laatste jaren zag je een verbreding ontstaan met veel gasten, ook uit andere dorpen. De sfeer heeft daar zeker niet onder geleden. Het was en is gezellig."

Symbolische sleutel
Toen voor Wim Niessing duidelijk werd dat zijn pensionering ging naderen, werd ingezet op een geschikte opvolger. Die vond men in de persoon van Mark Nederlof. "We zijn erg blij met zijn aanwezigheid", zegt Jaco Kraan, voorzitter van stichting Zwembad Schuagt. "Ik overhandig hem dan ook met plezier de symbolische sleutel van het complex. En laten we straks hopen op een mooi voorjaar en een zonnige zomer, net als de voorbije twee jaar het geval was. Op onze samenwerking met Wim kijken we met een fijn gevoel terug. We hebben veel meegemaakt met elkaar: verbouwingen en de inlevering van ruimte ten behoeve van Oasen zijn daar een paar voorbeelden van. Met de accommodatie zoals die er nu ligt kunnen we vol vertrouwen de toekomst in."

Mooie job
Mark Nederlof (46) werkte vorig jaar al bij wijze van 'stage' met Wim Niessing mee en kent zodoende de 'ins en outs' van zwembad Schuagt al aardig. "Een mooie job", noemt hij zijn nieuwe baan. "En een diverse ook. Veel mensen denken dat je baan vooral bestaat uit toezicht houden in het zonnetje. Dat doe ik inderdaad, maar daarmee is het verhaal niet compleet. Ik moet ook een team aansturen, onderhoud plegen, de machinekamer managen, de horeca goed laten lopen en de hygiëne waarborgen. Dat is wel even anders dan ik voorheen als gast gewend was. Ik kwam hier veel met de kinderen, vandaar."

Nederlof verheugt zich op wat komen gaat. "De voorverkoop van abonnementen is begonnen", vertelt hij. "De belangstelling is goed, al is er nu vanwege de corona-perikelen wel een wat afwachtende houding. Ik kan ook nog niet zeggen wanneer het zwembad open zal gaan. De 25e april gaan we sowieso niet halen. Pas als het RIVM groen licht geven, gaat het zwemseizoen van start. Als het zover is, communiceren we daar uiteraard over."

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }