Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stockfoto 123RF

Lichte stijging ziekenhuisopnames door corona in regio

  •   keer gelezen

REGIO • In de gemeentes in de regio stabiliseert het aantal ziekenhuisopnames van patiënten met het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM van woensdagmiddag.


In Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel is nog wel sprake van een lichte toename. Zo zijn in Krimpenerwaard inmiddels 27 inwoners opgenomen in het ziekenhuis vanwege het longvirus (dinsdag: 26) en komt Krimpen aan den IJssel uit op 4 (dinsdag: 3). Lopik telt 10 inwoners die in het ziekenhuis liggen. Dinsdag ging het om eenzelfde aantal. Wel maakte burgemeester Laurens de Graaf vandaag bekend dat er een tweede inwoner is overleden aan het COVID 19-virus  

Landelijke cijfers

• Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5.784 (+625)

• Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.339 (+166)

• Het totaal aantal positief geteste patiënten: 14.697 (+1.083)

Duiding
De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier