Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Artist impression van de 'boulodrome' in Lekkerkerk.
• Artist impression van de 'boulodrome' in Lekkerkerk. (Foto: SVN)

Wielerparcours en boulodrome in Lekkerkerk stapje dichterbij

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • Het College van B en W van de gemeente Krimpenerwaard omarmt de aanleg van een permanent wielerparcours en de bouw van een overdekte jeu de boulesfaciliteit (een 'boulodrome'), beide in Lekkerkerk.


Een financiële bijdrage levert de lokale overheid niet. Wél wil men mede garant staan voor de leningen die de projecten met zich mee brengen. De gemeenteraad gaat op een later moment haar oordeel vellen over het collegevoorstel. Wanneer dat gaat gebeuren is vanwege de actuele corona-perikelen nog niet bekend.

SVN gaat samen met Wielerclub De Waardrenner en Jeu de Boules Vereniging Nederlek contact zoeken met Stichting Waarborgfonds Sport om een garantstelling van 75.000 euro aan te vragen. Voor alle bedragen daarboven staat de gemeente Krimpenerwaard garant. "Wanneer de financiering rond is gaan we aan tafel zitten met de gemeente en de Groenalliantie Midden-Holland", vertelt Johan Koutstaal, algemeen manager van SVN. "Zeker ook op het vlak van vergunningen zullen afspraken gemaakt moeten worden. Dat kan allemaal als de gemeenteraad groen licht heeft gegeven. We hebben nog een weg te gaan, dat is duidelijk. Maar tegelijkertijd mogen we vaststellen dat er perspectief is en we een stapje dichter zijn bij het zo vurig gewenste wielerparcours en boulodrome."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier