• Het team van cafetaria/brasserie De Veerpoort.
• Het team van cafetaria/brasserie De Veerpoort.

Snackbar De Veerpoort biedt bewoners en personeel zorgcentra gratis patat aan

Algemeen 2.665 keer gelezen

SCHOONHOVEN • "Het is een beetje uit de hand gelopen", zegt Leon Moor over zijn 'gratis patat-actie'. Aanstaande maandag bezorgt 'De Veerpoort' friet en frikandellen bij bewoners en personeel van alle zorgcentra in de Krimpenerwaard.

Moor: "We willen hiermee in deze coronacrisis onze waardering uitspreken richting de zorgmedewerkers. Ook willen we de bewoners steunen, nu ze geen bezoek mogen ontvangen. Eerst had ik alleen de zorgcentra in Schoonhoven en directe omgeving op het oog, maar later dacht ik: 'waarom trekken we het niet breder?"

En dus kunnen nu vijftien (!) verzorgingshuizen in de gemeente Krimpenerwaard én Lopik, maar ook bijvoorbeeld de zorgboerderij in Vlist, maandag een lekkere traktatie verwachten. Het gaat daarbij om friet en frikandellen voor bijna 700 bewoners en zorgmedewerkers.

De actie is gecoördineerd door Marja Ruiz-Herdandez, die zelf werkzaam is in de zorg. Zij heeft alle zorgcentra benaderd. "Het initiatief werd breed omarmd", zegt ze. "Er waren geen mitsen en maren, iedereen stond er positief tegenover. Zodra we hier maandag wegrijden, bel ik de betreffende contactpersoon van het zorgcentrum, waarna het eten aan de deur wordt afgegeven. Eét smakelijk iedereen, zou ik zeggen!"

Hele operatie
Het wordt maandag een 'hele operatie', kijkt Leon Moor vooruit. "We gaan 's morgens vroeg, vanaf een uur of 6, bakken. We verkopen hier namelijk verse patat, dat eerst moet worden voorgebakken en daarna afkoelen. Dan gaan we in de loop van de morgen beginnen met het afbakken en het bezorgen van de voor ons verst gelegen verzorgingshuizen. Dat zijn die in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Stolwijk en Lopik. Daarna gaan we de overige zorgcentra bedienen, zoals in Bergambacht en Schoonhoven."

Moor kan daarbij alle helpende handen gebruiken. "Sommige van onze medewerkers, die helaas deze weken vanwege de coronacrisis thuis zitten, hebben aangeboden een handje te helpen, maar ook enkele trouwe klanten springen bij."

Jubileum
De eigenaar van de snackbar/brasserie, die in mei 2016 zijn houten onderkomen inruilde voor een ruime horecavoorziening even verderop bij het Schoonhovense veer, ziet ondertussen hoe de coronacrisis roet in het eten gooit van de viering van het 35-jarig jubileum.

"Daar had ik groot mee uit willen pakken. Vanaf 15 mei hadden we hier een kleine kinderkermis gepland, met gratis lekkernijen voor de allerjongsten. Dat hopen we nu later in het jaar te organiseren. Ook de traditionele Haringparty in juni, die ik vanwege het jubileum extra groot had willen optuigen, staat op de tocht. Dit geldt ook voor de ijsbaan aan het eind van dit jaar. Die wordt sowieso naar 2021 verschoven."

De horecaondernemer zit niet bij de pakken neer. "We zijn alleen nog met onze bezorgservice en afhaal actief, maar ik wil niet klagen. Het is zwaar voor ons allen. Net als iedereen moeten we het uitzitten en ondertussen hopen op betere tijden."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden