Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Afgesloten hanghok in park Middenwetering in Krimpen aan den IJssel.
• Afgesloten hanghok in park Middenwetering in Krimpen aan den IJssel. (Foto: Floris Bakker)
coronavirus

Hanghokken voorlopig verboden terrein voor Krimpense jongeren

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Jongeren mogen voorlopig geen gebruik maken van de blauwe hanghokken in Krimpen aan den IJssel. Dit omdat het op deze plekken niet mogelijk is 1,5 meter afstand te houden.


De gemeente had eerder borden geplaatst en linten gespannen, maar dat weerhield veel jongeren er niet van om toch bij elkaar te klitten. "Er staan nu hekken omheen", vertelt jongerenwerker Linda Smits. "De politie, boa's en wij jongerenwerkers gaan erop letten dat er geen jongeren meer samenkomen bij de boj's (buitenvoorziening oudere jeugd, red.). Morgenavond zullen wij op onze Instagram-pagina uitleggen waarom deze maatregel is genomen. Jongeren kunnen ons dan ook vragen stellen." 

Online
Vanwege de coronacrisis moeten de jongerenwerkers zich volgens Smits 'creatief aanpassen'. "Het jongerencentrum in De Tuyter is dicht en we kunnen even geen activiteiten organiseren. Je moet dus een modus zien te vinden, om het contact met je doelgroep niet te verliezen. Daarom zijn we momenteel vooral online erg actief. We zitten veel op Instagram en hebben live programma's met gasten. Ook doen we spelletjes en quizzen."

De jongerenwerkers zijn deze dagen ook vaker op straat te vinden, om gesprekjes aan te knopen met jongeren. "We lopen twee rondes van drie uur per dag, van maandag tot en met zaterdag."

Onsterfelijk
Smits merkt dat veel jongeren de coronamaatregelen nog altijd niet erg serieus nemen. Zo kwam ze tot vorige week nog grote groepen jongeren tegen. "Jongeren denken dat ze onsterfelijk zijn, dat hen niks kan gebeuren. Wij wijzen hen erop dat ze met hun gedrag anderen kunnen besmetten en zo het virus kunnen verspreiden. Als je het ze uitlegt, snappen ze het wel. Maar begrijpen is iets anders."

In de noodverordening van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gelden de volgende verboden: 

• Alle boj's in Krimpen aan den IJssel zijn verboden te betreden. Het gaat om de boj's langs de C.G. Roosweg, Trimbaan/Olympiade, Middenwetering/Parkzoom, Rembrandtplein, Vijverlaan en Moderato.  

• Locaties die tussen zonsondergang en zonsopgang verboden te betreden zijn in Krimpen aan den IJssel: Moderatopark, Middenweteringpark, alle sport- en speelvelden, informele jongerenontmoetingsplaatsen (rondom winkelcentrum de Crimpenhof, rondom De Korf, Tuyterplein, Zwaneneiland, inclusief Van Bronckhorst sportveld, voetbalvereniging DCV, parkeerplaatsen bij volkstuinencomplex en parkeerplaatsen langs de IJsseldijk en N210). 

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier