• Burgemeester Laurens de Graaf presenteert de vrijheidskrant in de tuin van natuurmuseum De Wielewaal.
• Burgemeester Laurens de Graaf presenteert de vrijheidskrant in de tuin van natuurmuseum De Wielewaal. Foto: Marijke Verhoef

Special 'Lopik viert 75 jaar vrijheid' wordt deze week huis-aan-huis bezorgd

Algemeen 224 keer gelezen

LOPIK • Burgemeester Laurens de Graaf heeft de special 'Lopik viert 75 jaar vrijheid' gepresenteerd. Hij deed dat bij natuurmuseum De Wielewaal, waar in de tuin viooltjes '75 jaar vrijheid' aangeven.

De special ziet er door de coronacrisis helaas anders uit dan gepland. Zo zijn alle festiviteiten in het kader van de Maand van de Vrijheid (4 april-5 mei) geannuleerd op de geplande datum.

"Heel erg jammer, maar het is niet anders. De gezondheid van ons allen staat voorop", zegt burgemeester Laurens de Graaf.

Vervolgens: "Ik ben er wel trots op dat alle kernen inhaakten op het thema en dat er vele festiviteiten op stapel stonden. Het geeft aan dat 'vrijheid' ook anno 2020 veel losmaakt. Het is afwachten of de activiteiten op een later tijdstip kunnen worden ingehaald. Hopelijk kunnen we hier binnenkort meer over zeggen."

Bewaarkrant
De special is ondanks de aanpassingen vanwege de coronacrisis de moeite van het lezen waard, stelt de burgemeester: "De krant bevat verslagen van mensen die de oorlog hebben meegemaakt en andere verhalen die in het teken van vrijheid staan. Het is hiermee een uitgave geworden die het waard is om te bewaren."

Bovenal wil Laurens de Graaf aansluiten bij de slogan van het Nationaal Comité 4 en 5 mei: 'Geef vrijheid door.' "Zeker in deze tijd met beperkende maatregelen vanwege de coronacrisis ervaren we dat vrijheid een groot goed is."

De special wordt deze week huis-aan-huis in de gemeente Lopik bezorgd. Daarnaast is-ie online te lezen 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden