Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stockfoto 123RF
coronavirus

Meer dan twintig inwoners Krimpenerwaard met corona in ziekenhuis

  •   keer gelezen

REGIO • Eenentwintig inwoners van de gemeente Krimpenerwaard die besmet zijn met het coronavirus, liggen momenteel in het ziekenhuis. Dat blijkt uit cijfers van de RIVM.


De gemeente Lopik telt elf patiënten en voor Krimpen aan den IJssel gaat het om twee gevallen. Het RIVM meldt voortaan het aantal ziekenhuisopnames per gemeente. Dat is het meest betrouwbare cijfer, vindt de instantie zelf.

Overzicht aantallen Nederland
• Het totaal aantal positief geteste patiënten: 12.595 (+845)
• Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 4.712 (+722)
• Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.039 (+175)

Duiding
Vandaag zijn er 722 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 175 personen als overleden gemeld. Deze zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

De provincie Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg neemt het aantal ziekenhuisopnames nog wel toe. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier