Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Flinke stijging aantal coronagevallen in Krimpenerwaard

Algemeen 6.122 keer gelezen

REGIO • Het aantal coronapatiënten in de gemeente Krimpenerwaard is in twee dagen tijd omhoog geschoten van 19 naar 30. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die het RIVM zaterdag heeft vrijgegeven. 

Ook in Krimpen aan den IJssel loopt het aantal coronagevallen op, van 7 op donderdag naar 12 op zaterdag. In Lopik blijft het aantal coronapatiënten redelijk stabiel. In die gemeente kwam er de afgelopen 24 uur één besmettingsgeval bij waardoor het aantal gevallen nu op 13 ligt.

Landelijke cijfers
De afgelopen dag zijn er 93 Nederlanders overleden aan de gevolgen van het coronavirus. In totaal eiste het virus tot dusver 639 levens. Inmiddels zijn er 9.762 Nederlanders bij wie corona formeel is vastgesteld (was een dag eerder nog 8.603). De werkelijke groep besmette mensen is vermoedelijk groter, lang niet iedereen heeft heftige klachten en wordt getest op het virus. 

De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met een totaal van 2.748 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1.508) en Noord-Holland (1.401). In de provincie Zuid-Holland stijgt het aantal ziekenhuisopnames van positief geteste patiënten sneller dan in andere provincies.

In de provincies Friesland en Drenthe zijn nog steeds de minste besmettingen, met respectievelijk 96 en 98 positief geteste personen.

www.rivm.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden