• Het eerste gezin dat Cobus Boele fotografeerde voor zijn 'voordeurproject'.
• Het eerste gezin dat Cobus Boele fotografeerde voor zijn 'voordeurproject'. Foto: Cobus Boele
coronavirus

Krimpense fotograaf legt gezinnen vast bij hun voordeur

Algemeen 966 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het normale gezinsleven ligt even stil door de coronacrisis. Door de gedwongen 'thuisisolatie' is er wel meer tijd voor elkaar, wat positief is. Juist dit positieve wil fotograaf Cobus Boele uit Krimpen aan den IJssel vastleggen. 

De komende twee zaterdagen gaat hij met zijn camera op pad om gezinnen in zijn woonplaats bij hun voordeur te fotograferen. "Uiteraard blijf ik daarbij op gepaste afstand", laat Boele telefonisch weten. "Ik fotografeer met een 50 millimeter objectief, dus moet sowieso wat verder weg staan."

Lichtpuntje
Boele, in het dagelijks leven actief als bedrijfsfotograaf, staat te popelen om aan de slag te gaan. "Ik wil dit heel graag doen, omdat het het positieve van de Krimpense community benadrukt. Wat in deze voor vele angstige tijd, een mooi lichtpuntje kan zijn." 

Het idee voor zijn 'voordeurproject' pikte Boele op in Amerika, waar de fotografe Cara Soulia al langer gezinnen op deze manier fotografeert. Net als Soulia is Boele van plan om de gemaakte foto's te delen op Instagram (@voordeurproject). "Als het er heel veel zijn, ga ik er een boek van maken."  

Boerderij
De eerste zes aanmeldingen zijn al binnen. Boele hoopt er op nog wat meer. "Het lijkt me leuk om gezinnen uit verschillende sociale klassen en met diverse culturele achtergronden op de foto te zetten. Maar ook bijvoorbeeld een gezin dat in een boerderij woont. Dat is wat lastiger in Krimpen aan den IJssel, maar ik denk dat er elders in de Krimpenerwaard wel een gezin is te vinden dat wil poseren voor m'n camera." 

Hij maakt de foto's gratis, mits het gezin een donatie doet aan een lokaal goed doel: Stichting Fair Chance. 

Gezinnen die zich aan willen melden, kunnen Cobus Boele benaderen via Instagram of hem een appje sturen via: 06-83211994.     

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden