• De Algerakering tussen Krimpen en Capelle aan den IJssel.
• De Algerakering tussen Krimpen en Capelle aan den IJssel. Foto: Floris Bakker

Kades rond Algerakering versterkt

Algemeen 600 keer gelezen

KRIMPEN/CAPELLE • In opdracht van Rijkswaterstaat gaat De Klerk Waterbouw uit Werkendam tussen april en september de kades rond de Hollandsche IJsselkering versterken.

Het werk begint aan de Capelse kant met het realiseren van een verankering en het aanbrengen van een beschermende laag op de damwand. Tevens worden er reparaties uitgevoerd. Gelijktijdig gaat de aannemer ook aan de Krimpense zijde aan de slag. Ook hier wordt een verankering aangebracht en vinden er diverse reparatiewerkzaamheden plaats.

Stremming
De kade van Rijkswaterstaat aan de zuidkant van de kering wordt als enige in z'n geheel vernieuwd. In de sluiskolk vinden eveneens werkzaamheden plaats. Tijdens het aanbrengen van de verankering in de kolk - van 23 tot en met 25 juni - moet het scheepvaartverkeer rekening houden met een stremming.

Alle werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd op verschillende plekken. Overlast voor omwonenden in de omgeving is niet uit te sluiten. 'Onze werkzaamheden kunnen geluid en trillingen veroorzaken', schrijft De Klerk Waterbouw in een bouwbericht. 'Wij volgen de geldende richtlijnen en werken tussen 07.00 en 19.00 uur op werkdagen. Uitzondering hierop is de driedaagse stremming van de sluiskolk (zie hierboven). Wij zijn genoodzaakt het werk hier binnen deze drie dagen af te ronden, waardoor we - waarschijnlijk - langer door moeten werken.'

Metingen
Om schade door trillingen te voorkomen, ligt er een monitoringsplan klaar. Voorafgaand aan de werkzaamheden worden er inspecties uitgevoerd. Tijdens klussen die trillingen veroorzaken, vinden er constant metingen plaats. De kans op trillingen is volgens De Klerk Waterbouw aanwezig bij de aan te brengen damwand; het aanbrengen van de verankering is vrijwel trillingsvrij.

De werkzaamheden worden met name vanaf het water uitgevoerd. Het wegverkeer zal er geen overlast van ondervinden. Wie vragen heeft of meer informatie wil, kan een e-mail sturen naar: hijk@deklerkbv.nl.

www.deklerkbv.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden