• Mariëlle Herreveld van de Mengelmoestuin.
• Mariëlle Herreveld van de Mengelmoestuin.
coronavirus

Mengelmoestuin begint ‘alternatieve webshop’

Algemeen 1.023 keer gelezen

BERGAMBACHT • De Mengelmoestuin in Bergambacht blijft door de coronacrisis opeens met een grote voorraad zitten. Mariëlle Herreveld zoekt naar creatieve manieren om haar unieke producten alsnog aan de man te brengen.

"Het voorjaar is voor ons normaal gesproken een piekperiode", zegt de Mengelmoes-eigenaresse door de telefoon. "De tuin gaat weer open, met daarbij ons winkeltje en theetuin, en we staan op diverse streekmarkten in de wijde regio. Het coronavirus zette door dit alles opeens een dikke streep."

Houdbaarheid
De paniek sloeg in eerste instantie even toe, erkent Mariëlle Herreveld: "We hebben honderden producten in voorraad, die niet onbeperkt houdbaar zijn. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld appelsap, kruidenazijn en allerlei soorten jam. Het zou zonde zijn als we daarmee blijven zitten."

Maar in tweede instantie kwam de ondernemer in haar bovendrijven, vervolgt ze: "Dat betekent dat je nieuwe wegen moet vinden om je producten alsnog te kunnen verkopen. Via een webshop bijvoorbeeld. Nu is die niet zomaar opgezet, maar we hebben een 'light-versie' bedacht. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen op onze website en via de contactpagina het gewenste product dan wel producten bestellen. Binnen de Krimpenerwaard is er de mogelijkheid van bezorging tegen een kleine vergoeding."

Vervolgens: "Daarnaast wil ik op zaterdagmorgen ons kraampje aan de dijk, dat normaal gesproken alleen gevuld is met tuinplanten en walnoten, gaan bemannen. Dan kan ik ook andere producten verkopen. Dit uiteraard met inachtneming van de RIVM-voorschriften, zoals het bewaren van de juiste afstand. En zo heb ik nog meer ideeën, zoals het tijdelijk huren van een vrijstaand winkelpand."

Opening
Daarmee is deze onzekere en spannende periode ook een uitdagende tijd, merkt Herreveld: "Het borrelt van de ideeën en dat geeft nieuwe energie. Natuurlijk is dit een heel vervelende periode voor iedereen, maar ik probeer toch ook de lichtpuntjes te zien." Met een knipoog: "Eén daarvan is dat we nog veel werk hadden aan het op tijd af krijgen van de tuin voor de seizoensopening. Want we liepen enigszins achter, eerlijk gezegd. Die druk is nu weggevallen."

De Mengelmoestuin, Lekdijk Oost (naast nr. 44) te Bergambacht, is een natuurlijke fruit- & kruidtuin van ruim één hectare groot. De eigenaren hebben geen winstoogmerk, maar willen de gehele opbrengst terug investeren in het tuinproject. Meer informatie: http://www.mengelmoestuin.com en https://www.facebook.com/mengelmoestuin/

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden