Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Zakken Paaseitjes gedoneerd door Wereldwinkel Schoonhoven aan de Voedselbank IJssel en Lek.
• Zakken Paaseitjes gedoneerd door Wereldwinkel Schoonhoven aan de Voedselbank IJssel en Lek.
coronavirus

Voedselbank IJssel en Lek draait ‘gewoon’ door

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Waar Voedselbanken elders in Nederland zelf in nood zitten tijdens de coronacrisis, voorziet Voedselbank IJssel en Lek haar cliënten wekelijks nog 'gewoon' van gevulde pakketten.


"We hebben de afgelopen weken vanwege het hamsteren een tijdelijke dip in de aanlevering van brood gehad, maar dat is inmiddels weer dik in orde. Ook de rest van de producten krijgen we dankzij onze regionale leveranciers nog voldoende binnen", meldt een tevreden secretaris Frits Bruëns.

Nieuwe hal
De Voedselbank heeft sinds afgelopen week een nieuw onderkomen. Het is van 't Vaartland in Stolwijk verhuisd naar de Twijnstraweg in Lekkerkerk. "Daar hebben we de beschikking over een ruime hal van bijna 400 vierkante meter. We hebben het dankzij enkele gulle sponsors kunnen betrekken en inrichten."

Waar de coronacrisis niet direct gevolgen heeft voor de wekelijkse levering van de pakketten aan de circa 160 cliënten (in totaal 250 pakketten), heeft de Voedselbank uiteraard wel te maken met de maatregelen om het virus in te dammen. Bruëns: "Er wordt deze weken extra hard gewerkt, omdat we minder vrijwilligers inschakelen. Dit om onderlinge besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast leveren we niet meer in kratten, maar in papieren zakken, en komen onze cliënten de hal niet meer in. Zij halen hun pakket bij de deur op. Tenslotte nemen we uiteraard de geldende RIVM-regels in acht."

Frits Bruëns zegt blij te zijn met de steun die hij krijgt van mensen die door de coronacrisis noodgedwongen thuis zitten. "Velen hebben al aangegeven een handje te willen helpen bij het samenstellen van de pakketten. 'Ik heb nu toch niets te doen', is dan het argument. Mooi om te weten dat mochten er eventueel vrijwilligers afhaken omdat ze zelf getroffen worden door het coronavirus er vervangers klaar staan. We willen onze cliënten immers niet in de kou laten staan." Voor meer informatie: https://www.voedselbankijsselenlek.nl/

Door de coronacrisis zitten zeker zeventien Voedselbanken in de problemen, meldde het ANP gisteren. Zo is er een gebrek aan ervaren personeel en te weinig aanvoer van voedsel. Ook zijn locaties soms door de uitbraak niet langer geschikt voor de uitgifte van voedselpakketten. Het kabinet geeft eenmalig vier miljoen euro steun aan de Voedselbanken.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier