• De herenselectie van KDO.
• De herenselectie van KDO.
coronavirus

KDO-turners zien NK aan hun neus voorbij gaan

Algemeen 866 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Ze hadden er zo naar uitgekeken, maar in de lange lijst afgelastingen door het coronavirus valt ook het NK Turnen.

"Onze jongens hebben zich dit seizoen enorm op de kaart gezet", weet trainster Irma van Velzen. "De selectiegroep heren is afgelopen jaar gegroeid naar vijftien turners. Zij komen uit in de 4e divisie en hoger. Een aantal van hen heeft zich dit seizoen geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen, maar door het coronavirus zijn alle wedstrijden gecanceld."

Topsportgroep
Zo hadden Christian Kroon, Julian Nederlof en Kai Driessen zich geplaatst voor het NK in de 4e divisie op zaterdag 16 mei. Kai zelfs als eerstgeplaatste van Zuid-Holland. Jamie Nap en Dusty van der Stam hadden via de plaatsingswedstrijden kwalificatie afgedwongen voor de landelijke wedstrijden in de 3e divisie.

En ook Sep Westerveld en Tobias van der Vinne lieten zich zien. Zij maken de meeste turnuren binnen KDO. Irma van Velzen: "Tobias traint zelfs in de topsportgroep in Zwijndrecht. Deze jongens komen uit in de 1e divisie en konden zich opmaken voor de finale van het NK."

Poging
Onder leiding van de trainers Phil Ronken en Irma van Velzen moet de lijn komend seizoen worden doorgetrokken. Irma: "We hopen ons dan weer te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen. Met nog meer jongens, want volgend seizoen mogen ook onze jongste turners -Job, Ian, Noah, Milan en Fabian- een poging wagen."

Belangstellenden die ook eens een proefles willen meedraaien (in verband met het coronavirus pas na de zomervakantie) kunnen zich aanmelden bij Irma van Velzen: irmavanvelzen@outlook.com.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden