Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Groene Hart Ziekenhuis
coronavirus

GHZ en HAP zetten corona-screener in

  •   keer gelezen

GOUDA/KRIMPENERWAARD • Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) en de Huisartsenpost Midden-Holland (HAP) zetten vanaf deze week de corona-screener in. Deze is bedoeld voor inwoners van Midden-Holland met klachten die mogelijk door het coronavirus worden veroorzaakt.


De corona-screener moet bij mensen met lichte klachten ongerustheid wegnemen. Tegelijkertijd kunnen hiermee de huisartsenpraktijken in de regio en de HAP Midden-Holland worden ontlast met (telefonische) vragen.

Vragenlijst
Medisch specialisten van het GHZ en huisartsen hebben een online-vragenlijst samengesteld. De ingevulde vragenlijsten komen binnen in een callcenter in het GHZ, dat bestaat uit co-assistenten. Op basis van de antwoorden wordt bepaald of iemand geen, milde dan wel ernstige klachten heeft die wijzen op besmetting met het coronavirus.

Bij geen klachten hoeft men dus niet bang te zijn dat hij/zij besmet is met het coronavirus. Bij milde klachten krijgt de betreffende patiënt het advies thuis te blijven. Na 48 uur ontvangt men nogmaals de vragenlijst, waarmee duidelijk moet worden of de klachten minder of erger worden. Zo nodig wordt dit nog eens na 48 uur herhaald.

Bij ernstige klachten worden online aanvullende vragen gesteld en vindt er overleg plaats tussen het callcenter en de huisarts van de patiënt of met de nood-HAP. Indien nodig, neemt de nood-HAP de zorg voor de patiënt over.

Uitzieken
Patiënten met milde klachten kunnen thuis uitzieken en worden na 48 uur en/of 96 uur dus nogmaals via een vragenlijst gecheckt. Zo worden via het callcenter voornamelijk nog mensen doorgestuurd naar de nood-HAP bij wie de (ernstige) klachten sterk wijzen op een coronabesmetting. Tegelijkertijd geeft de corona-screener inzicht in hoe het coronavirus zich ontwikkelt in de regio.

De corona-screener kan worden gestart via: https://www.ghz.nl/specialismen/nood-hap/huisartsenzorg-op-afspraak/

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier