Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
coronavirus

Karmac-bibliotheek bezorgt boeken aan huis

  •   105 keer gelezen

LOPIK • Ook de Karmac-bibliotheken in Lopik en Benschop hebben vanwege het coronavirus de deuren moeten sluiten. Boeken kunnen nu eventueel worden thuisbezorgd.

"Via de website http://www.karmacbibliotheek.nl kunnen belangstellenden onze catalogus bezoeken en boeken reserveren", licht algemeen manager Peter Sijpkes toe. "Aangezien we nu minder mobiel zijn, kunnen alleen boeken uit de eigen gemeente worden geleend, bij voorkeur in de plaats waar men woont. Onze medewerkers nemen hierna telefonisch contact op, waarna de boeken worden bezorgd door ons personeel of in uitzonderingsgevallen op een afgesproken tijd in de bibliotheek kunnen worden opgehaald. Afhankelijk van vraag en aanbod -zoals de inzetbaarheid van ons personeel- zullen wij dit zo lang en zo veel mogelijk gaan doen."

De uitleentermijn wordt op minimaal zes weken gezet. Boeken inleveren is vooralsnog niet mogelijk.

Ouderen
Om ook ouderen die niet zo handig zijn met de computer te bedienen met deze service doet Sijpkes een beroep op naasten om een handje te helpen.

Sijpkes: "De keuze doorgeven via e-mail kan ook. Leden die een boek hebben aangevraagd of gereserveerd voordat de bibliotheken werden gesloten op 16 maart zullen wij benaderen om er voor te zorgen dat zij deze boeken alsnog kunnen lezen."

De boeken worden na het maken van een afspraak in een tas voor de deur gelegd.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }