Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Drukte op de Haven tijdens Nationale Zilverdag.
• Drukte op de Haven tijdens Nationale Zilverdag. (Rob Glastra Fotografie)
coronavirus

Nationale Zilverdag verschoven naar 2021

  •   224 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Er zal dit jaar geen Nationale Zilverdag plaatsvinden in Schoonhoven. Het evenement wordt vanwege de coronacrisis verschoven naar 2021. Er wordt wel nagedacht over een kleinschaliger alternatief, dat wellicht later dit jaar kan plaatsvinden.

De Zilverdag vindt ieder jaar plaats op Tweede Pinksterdag, dit jaar dus op 1 juni.

"Dat lijkt gezien het coronavirus een onhaalbare datum", stelt Bir Muste, voorzitter van het bestuur van de Nationale Zilverdag. "De vele deelnemers die zich al gemeld hadden, zijn net als sponsors, winkeliers, horeca en overige betrokkenen op de hoogte gesteld."

De stichting denkt wel na over alternatieven om de 'ambachtsmensen in het vak van het goud en zilver alsnog een podium te geven'. Muste: "Want dat verdienen zij. Het kan een op zichzelf staand evenement worden. Daar gaan we de komende weken over nadenken, waarbij  we uiteraard de ontwikkelingen rondom de verspreiding en bestrijding van het coronavirus afwachten."

Belangstellenden die op de hoogte gehouden willen worden, kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via communcatie@zilverdag.nl.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }