• Drukte op de Haven tijdens Nationale Zilverdag.
• Drukte op de Haven tijdens Nationale Zilverdag. Rob Glastra Fotografie
coronavirus

Nationale Zilverdag verschoven naar 2021

Algemeen 316 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Er zal dit jaar geen Nationale Zilverdag plaatsvinden in Schoonhoven. Het evenement wordt vanwege de coronacrisis verschoven naar 2021. Er wordt wel nagedacht over een kleinschaliger alternatief, dat wellicht later dit jaar kan plaatsvinden.

De Zilverdag vindt ieder jaar plaats op Tweede Pinksterdag, dit jaar dus op 1 juni.

"Dat lijkt gezien het coronavirus een onhaalbare datum", stelt Bir Muste, voorzitter van het bestuur van de Nationale Zilverdag. "De vele deelnemers die zich al gemeld hadden, zijn net als sponsors, winkeliers, horeca en overige betrokkenen op de hoogte gesteld."

De stichting denkt wel na over alternatieven om de 'ambachtsmensen in het vak van het goud en zilver alsnog een podium te geven'. Muste: "Want dat verdienen zij. Het kan een op zichzelf staand evenement worden. Daar gaan we de komende weken over nadenken, waarbij  we uiteraard de ontwikkelingen rondom de verspreiding en bestrijding van het coronavirus afwachten."

Belangstellenden die op de hoogte gehouden willen worden, kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via communcatie@zilverdag.nl.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden