Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stockfoto 123RF
coronavirus

Weer meer coronabesmettingen in regio

  •   keer gelezen

REGIO • De afgelopen 24 uur is het aantal coronabesmettingen in de gemeente Krimpenerwaard gestegen van 12 naar 15.


Uit de nieuwste cijfers van het RIVM blijkt woensdag dat de besmettingsgraad per 100.000 inwoners nu 28,5 is. Dinsdag was dat nog 21,4. Ook 'buur' Krimpen aan den IJssel kent een forse stijging, van 10,2 (3 patiënten) naar 20,4 (6 patiënten). In Lopik staat de teller op 11 coronagevallen (was gisteren 10). 

In heel Nederland zijn er sinds dinsdag 852 coronagevallen bijgekomen en het aantal sterfgevallen is met 80 gestegen. 

"De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt. Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke  afvlakking", laat het RIVM weten.

Daling
"Met de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames is met behulp van wiskundige modellen de snelheid van verspreiding van het virus berekend. De snelheid waarmee het virus zich verspreidt lijkt ook af te nemen. Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet."

Het RIVM presenteert iedere dag het aantal gemelde Covid-19 besmettingen per gemeente, gemeten over 100.000 inwoners. Dat is voor dinsdag 24 maart: 69,1 in de gemeente Lopik (10 patiënten), 21,4 in de gemeente Krimpenerwaard (12 patiënten) en 10,2 in Krimpen aan den IJssel (3 patiënten).

www.rivm.nl/coronavirus-kaart-van-nederland-per-gemeente

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier