Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Ook op de smalle paden van het Loetbos moeten recreanten anderhalve meter afstand van elkaar bewaren.
• Ook op de smalle paden van het Loetbos moeten recreanten anderhalve meter afstand van elkaar bewaren. (Foto: Floris Bakker)

Ongekend druk in recreatiegebieden Krimpenerwaard

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Staatsbosbeheer roept recreanten van recreatiegebieden in de Krimpenerwaard op om de instructies van het RIVM zoveel mogelijk op te volgen en dus onder meer anderhalve meter afstand te bewaren.


In de Krimpenerhout, het EZH-Bos en het Loetbos is het vanwege de coronacrisis de laatste dagen ongekend druk. Mensen trekken er massaal op uit. 'De natuur is een mooie uitvalsbasis, zeker in deze periode', schrijft Staatsbosbeheer. 'De natuur is op zijn mooist, maar ook op zijn kwetsbaarst in deze periode. Rust voor dieren is belangrijk'.

Parkeerplaatsen
Staatsbosbeheer adviseert om ook tijdens het bezoek aan de natuur de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen. Dus anderhalve meter afstand houden en thuis blijven als je ziek of verkouden bent. 'Wanneer parkeerplaatsen vol zijn, probeer dan ergens anders te gaan wandelen'. In verband met besmettingsgevaar zijn de toiletvoorzieningen in de gebieden tot 1 april niet open. 

Staatsbosbeheer beheert de gebieden namens Groenalliantie Midden-Holland, een samenwerkingsverband tussen verschillende gemeenten. 

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier