Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Rudmer Zwerver
coronacrisis

Start 'boodschappenservice' in Krimpen aan de Lek

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Het wordt voor sommigen, met name ouderen, steeds lastiger om boodschappen te doen dan wel klusjes te (laten) doen. Hulp is nu onderweg met de start van de 'Corona Diensten en Boodschappen Service'.

"Ik had contact met Erik van der Does de Bye, die aangaf dat hij een boodschappenservice wilde gaan opzetten in Berkenwoude", vertelde initiatiefnemer Cor Slob zaterdagmiddag in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard. "Vervolgens heb ik het idee overgenomen om iets soortgelijks in Krimpen aan de Lek op te zetten. Direct heb ik een Facebookpagina (Corona Diensten en Boodschappen Service) aangemaakt. In korte tijd hadden de eerste vrijwilligers zich al aangemeld."

Behoefte
Via zijn werk is Cor Slob betrokken bij 'nietalleen.nl' waar dit soort initiatieven kan worden aangemeld. "Dat heb ik gedaan. Mensen die hulp nodig hebben, kunnen dan via deze website in contact komen met een vrijwilliger ter plaatse", aldus Slob. Het is nu nog te vroeg om te bepalen of er veel behoefte is aan dergelijke hulp. "Dat kan ik nu nog niet inschatten, maar de situatie kan per dag veranderen. We zijn er juist voor de oudere mensen die eenzaam zijn en niet direct kunnen terugvallen op familieleden. We zijn er in ieder geval klaar voor mocht het nodig zijn."

Meer informatie: 06-33093114.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }