Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Nieuwe coalitiepoging met zes (!) partijen in Krimpen aan den IJssel

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Formateur Tjerk Bruinsma gaat in Krimpen aan den IJssel proberen een coalitie te smeden van SGP, VVD, Krimpens Belang, CDA, ChristenUnie en PvdA. Dat is vrijdagavond bekendgemaakt. 

Vertegenwoordigers van de partijen hebben donderdag afspraken gemaakt over de start van een nieuwe formatieronde. Het was de bedoeling om de raad hierover tijdens een extra vergadering te informeren. Vanwege het coronavirus kon deze vergadering echter niet doorgaan.

'Er liggen allerlei vraagstukken en opgaven die een daadkrachtige en besluitvaardige aanpak vragen', schrijven de vertegenwoordigers van de zes partijen in een gezamenlijke verklaring. 'Niet alleen rond het coronavirus, maar ook als het gaat om de andere politiek-bestuurlijke en maatschappelijke zaken die binnen onze gemeente spelen. Het is dan ook belangrijk dat Krimpen aan den IJssel wordt bestuurd door een college dat slagvaardig en toekomstgericht besluiten kan nemen en dat kan rekenen op een zo groot mogelijk draagvlak binnen de gemeenteraad. Sinds 19 december 2019 ontbeert onze gemeente een dergelijk bestuur.'

Initiatief
Vorige week kwam naar buiten dat de formatiebesprekingen tussen Stem van Krimpen (SvK), SGP, VVD, CDA en ChristenUnie waren mislukt. De vier laatstgenoemde fracties namen daarop het initiatief om de partijen van de door Tjerk Bruinsma als tweede genoemde coalitiemogelijkheid 'bijeen te roepen'. Dit om te bezien of er alsnog zo snel mogelijk een stabiele coalitie kan worden gevormd.   

SGP, VVD, Krimpens Belang, CDA, ChristenUnie en PvdA gaan nu praten over het vormen van een mogelijke nieuwe coalitie. Opvallend is dat Stem van Krimpen, de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, naar de zijlijn is verbannen.   

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }