Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De speciaal gecreëerde corona-verpleegafdeling.
• De speciaal gecreëerde corona-verpleegafdeling. (Foto: Groene Hart Ziekenhuis)
coronavirus

Corona-verpleegafdeling en corona-IC Groene Hart Ziekenhuis klaar voor gebruik

  •   430 keer gelezen

GOUDA • De speciale Corona-verpleegafdeling en Corona Intensive Care in het Groene hart Ziekenhuis zijn in gebruik genomen. De uitbreiding is nodig om een grote toestroom van patiënten uit de hele regio te kunnen opvangen.

Wanneer het aantal coronapatiënten toeneemt, komen zij -afhankelijk van hun situatie- op de corona-verpleegafdeling of de Corona Intensive Care te liggen. Zij worden daar in groepsisolatie verpleegd. Hierdoor kan het ziekenhuis een grotere groep besmette patiënten opvangen.

Uitbreiden
Het GHZ heeft normaal gesproken elf IC-bedden. Met het inrichten van de Corona Intensive Care zijn er zes bedden bij gekomen. Er wordt hard gewerkt om dit aantal verder uit te breiden naar tien.

Op de corona-verpleegafdeling kunnen 22 patiënten worden opgenomen. Beide afdelingen zijn afgesloten van de rest van het ziekenhuis. Hierdoor is er geen contact tussen patiënten die wel en niet besmet zijn. Het personeel op beide corona-afdelingen draagt 24/7 beschermende kleding.

Geen bezoek
Omdat er een landelijk tekort dreigt aan persoonlijke beschermingsmiddelen en vanwege het besmettingsgevaar heeft het GHZ moeten besluiten op de corona-afdelingen geen bezoek toe te laten.

Het ziekenhuis doet er ondertussen alles aan om de coronapatiënten en hun naasten toch met elkaar in contact te brengen. Op de Corona Intensive Care geeft de verpleegkundige dagelijks per telefoon aan de contactperspoon van de patiënt uitleg over hoe het met de patiënt gaat. Als de situatie van de patiënt het toelaat kan men eventueel 'beeldbellen'.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }