• Corry Vroege en opvolgster Jolanda den Oudsten.
• Corry Vroege en opvolgster Jolanda den Oudsten. Foto: wijntjesfotografie.nl

'Kapster Corry' neemt afscheid

Algemeen 1.927 keer gelezen

LOPIK • De Lopikse kapsalon Corry komt per 1 april in andere handen. Medewerkster Jolanda den Oudsten is de nieuwe eigenaar. Eigenaresse Corry Vroege draagt na 47 jaar haar 'jeugdliefde' over aan haar medewerkster Jolanda den Oudsten, die onder de naam Jo's Hair de knusse kapsalon gaat runnen.

Aan passie voor het kappersvak heeft het Corry Vroege nooit ontbroken. Kontakt-fotograaf John Wijntjes wordt bij binnenkomst meteen naar de kappersstoel gelokt om zijn haardos te laten stijlen en zijn woest uitziende baard te laten trimmen. Het kost Wijntjes enige moeite – 'eh, ik heb weinig tijd' - om dit vrijblijvende aanbod af te slaan.

Lust en leven
De 'bazin', die al 32 jaar in het Noord-Hollandse Schagen woont en alleen nog op vrijdagen in de zaak werkt, is duidelijk hoor- en zichtbaar aanwezig. "Deze kapsalon is al 47 jaar mijn lust en leven," vertelt Corry Vroege, voor wie het afscheid nemen van haar levenswerk een moeilijke beslissing was. "Ik was 19 jaar, toen er in 1973 een pandje in de Dorpstraat vrij kwam. Ik volgde de kappersopleiding, maar had nog geen ondernemersdiploma. Met mijn moeder en broertje Teun meldden we ons bij de Kamer van Koophandel in Utrecht. Na enig gesteggel kreeg ik de juiste papieren en kon ik aan de slag. Vanaf de eerste dag waren de drie stoelen vrijwel altijd bezet en binnen een paar jaar verhuisde ik naar het huidige, grotere pand in de Dorpstraat. Mijn jongere zus Mariet kwam mij na schooltijd helpen en is na het voltooien van haar schoolopleiding nooit meer weggegaan. Eind 1986 verhuisde ik naar Schagen en had het druk met mijn gezinnetje, maar de kapsalon heb ik nooit kunnen loslaten. Hier zijn voelt als een warm bad, want we hebben een fantastische, trouwe klantenkring. Drie generaties laten zich hier knippen. Decennialang stond ik met een been in Schagen te moederen en een been in Lopik te knippen, maar gelukkig was er een topteam van enthousiaste kapsters die er altijd waren."

In januari van dit jaar stopte haar medewerkster Marian plotseling en toen kwam het al jaren borrelende idee om te stoppen naar boven. Het kwam ter sprake en haar collega Jolanda toonde interesse om de kapsalon over te nemen.

"De kapsalon voelt als een gezellige huiskamer," stelt Jolanda den Oudsten. "Ik was, voordat ik hier kwam werken, al vaste klant. Corry en ik werden het snel eens. Ik heb al een nieuwe collega aangenomen en heb er alle vertrouwen in dat ik het succesvolle tijdperk van Corry voort kan zetten."

Plaatje
"Ik heb het getroffen met Jolanda. Ze past precies in het plaatje," merkt Corry berustend, maar tevreden op.

De bedoeling van het duo was om eind deze maand een afscheids- en welkomstreceptie voor de clientèle in de kapsalon te organiseren, maar deze feestelijke bijeenkomst wordt door alle perikelen rondom het coronavirus naar een later vast te stellen datum verschoven.

De huidige medewerkers Mariet en Brigitte nemen na respectievelijk 40 en 26 jaar ook afscheid.

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden