Afbeelding
Foto: Stokfoto 123RF.com

Noodverordening vanwege coronavirus in gemeenten Hollands Midden

Algemeen 9.245 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • In alle gemeenten van de regio Hollands Midden is sinds zaterdag 20.00 uur een noodverordening wegens het coronavirus van kracht. Dit betekent dat politie en gemeente mogen ingrijpen als ergens een samenkomst of activiteit is met meer dan honderd mensen.

De maatregel is genomen door de Veiligheidsregio Hollands Midden, waar ook de gemeente Krimpenerwaard onder valt. Dit omdat er nog dagelijks besmettingen van inwoners met het Covid-19 virus bijkomen. De noodverordening geldt tot en met dinsdag 31 maart. 

Gezond verstand
"Dit overkomt ons", schrijft Henri Lenferink, burgemeester van Leiden en voorzitter van de veiligheidsregio. "We gaan ervan uit dat mensen hun gezond verstand gebruiken en zelf volgens deze lijn handelen. Grote groepen die bij elkaar komen, vergroten de kans op besmetting en dat willen we voorkomen."

De maatregel geldt voor publieke locaties, zoals kerken, musea, concertzalen, theaters en sportclubs en sportwedstrijden. Scholen, kinderopvanglocaties, gebouwen voor het openbaar vervoer en de publieke gezondheidszorg vallen erbuiten. 

Namen
Burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard verklaarde zaterdag bij RTV Krimpenerwaard dat er ook daadwerkelijk gecontroleerd gaat worden op naleving van de noodverordening. "De politie gaat natuurlijk niet naar binnen om namen op te schrijven, maar er wordt gewoon geconstateerd dat er is gehandeld in overtreding met dat verbod. Dat betekent dat daarna bestuurlijke of strafrechtelijke sancties volgen en die kunnen behoorlijk zwaar zijn. Ze kunnen oplopen tot duizenden euro's."

De gemeente Krimpenerwaard telt inmiddels vier coronapatiënten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden