Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stockfoto 123RF.com

Gemeente Lopik: ‘terughoudend in sociale contacten’

  •   keer gelezen

LOPIK • Naar aanleiding van de extra maatregelen die het kabinet donderdag heeft bekendgemaakt in het kader van de aanpak van het coronavirus, heeft de gemeente Lopik zelf ook maatregelen getroffen.

Burgemeester Laurens de Graaf: "Ik begrijp dat de maatregelen een grote impact hebben op onze samenleving en de inwoners van de gemeente Lopik. Toch wil ik iedereen oproepen om de adviezen van het RIVM, GGDrU en de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) in acht te nemen en zorgvuldig met de situatie om te gaan om zo een grootschalige verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Bestuurlijk heb ik als vertegenwoordiger veel contact en nauwgezet overleg met de GGDrU en de VRU. Er is vooralsnog geen besmetting met het coronavirus geregistreerd in onze gemeente, maar we bereiden ons wel goed voor mocht de situatie veranderen."

De burgemeester meldt dat de gemeentelijke organisatie de volgende maatregelen heeft genomen:

•           De medewerkers werken zoveel mogelijk thuis;
•           Er wordt geprobeerd om de gemeentelijke diensten en producten zo goed mogelijk te blijven verlenen. Daarbij geldt: 'digitaal/ telefonisch als het kan, fysiek als het noodzakelijk is';
•           Het KCC en de afdeling Burgerzaken blijven open en de gemeente Lopik is telefonisch bereikbaar (volgens de gebruikelijke openingstijden). Wel wordt inwoners gevraagd als het enigszins mogelijk is om afspraken voor producten aan de balie uit te stellen tot na 31 maart;
•           De gemeentewerf blijft open volgens de gebruikelijke openingstijden;
•           De gemeente Lopik is 'terughoudend in sociale contacten en brengt dit zoveel mogelijk terug tot noodzakelijke contacten. Dit betekent dat we sommige afspraken voor de komende twee weken afzeggen en uitstellen tot nader order'.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten