• Drukte bij de kassa.
• Drukte bij de kassa. Foto: wijntjesfotografie.nl

Supermarkten beleven 'dolle vrijdag'

Algemeen 1.886 keer gelezen

REGIO • Mensen lijken vrijdag aan het hamsteren geslagen te zijn. Supermarkten melden een enorme drukte, met bij sommige producten lege schappen tot gevolg.

Bij Plus-supermarkt Van der Vlist in Bergambacht is het drukker dan 'Kerst, Pasen en Pinksteren bij elkaar', laat een medewerker weten. "Het is heel hectisch, niet normaal."

Geen paniek
Ook de Albert Heijn in Schoonhoven meldt een grote drukte. "Het is zeker drukker dan normaal, zelfs drukker dan bij reguliere feestdagen", meldt manager Stephan Neven.

Wat hem betreft is paniek niet nodig. "Er ligt voldoende voedsel en dergelijke opgeslagen in de magazijnen in Nederland, al wordt de bevoorrading van de supermarkten wel een uitdaging, geef ik toe. Niettemin heb ik er alle vertrouwen in dat de lege schappen die vandaag ontstaan morgen weer zijn aangevuld. Bijkomend voordeel is dat we ook zondag open zijn, waardoor mensen echt niet hoeven te hamsteren."

Neven meldt dat er vooral een run is ontstaan op lang houdbare etenswaren en wc-papier.

Koppie erbij
Arnold en Nico de Jongste laten namens het team van Jumbo De Korf (Krimpen aan den IJssel) weten dat iedereen vooral 'het hoofd en hart' er bij moet houden: 'Laat je niet gek laten maken. Wij gaan er op onze beurt voor zorgen dat onze voorraad op peil blijft, zodat we op een normale manier iedereen kunnen blijven voorzien van de producten die ze nodig hebben. Normaal gesproken zeggen we in het feest der commercie graag 'hamstereeeen', maar nu even niet. Daarmee is de kans dat er iemand anders misgrijpt een stuk kleiner. En dat is ook heel wat waard'.

Het Facebookbericht levert veel bijval op.

Boodschappenronde
Joop van Dommelen (Haastrecht) doet vrijdagmorgen via Facebook verslag hoe zijn wekelijkse boodschappenronde er dit keer heel anders uitzag...:

'Je loopt de winkel in en wat opvalt zijn heel veel lege schappen. Het lijkt erop dat alles gratis is, want het ziet zwart van de mensen. Terwijl je je eigenlijk niet mag begeven in een gezelschap van meer dan 100 personen, lopen er naar schatting minstens 200 mensen, dicht op elkaar, te sniffen en in en uit te ademmen. De rij voor de kassa's staat er tot middenin de winkel, met alle kassa's bezet. Een veelgehoorde opmerking: 'De mensen maken elkaar gek, dat hamsteren is niet nodig'.' Ondertussen hebben diezelfde mensen wel vijf grootverpakkingen van toiletrollen in hun wagentje. Eenmaal afgerekend, waarbij de jongeman achter de kassa handschoentjes draagt ter preventie, zet ik mijn spullen in de auto en bedenk me dat alles wat we moeten doen zinvol is als iedereen zich er aan houdt. Ik neem me voor dat zeker te doen. Trouwens, als ik dat virus moet krijgen, zal de basis vanmorgen wel gelegd zijn. Ik rijd naar huis, nog even langs de drogist voor die speciale handgel'.  

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden