Afbeelding
Foto: ingimage

Zorgen over impact coronavirus op horeca Krimpenerwaard

Algemeen 1.249 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De verscherpte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, raakt ook de horeca in de Krimpenerwaard hard. 

Anton de Wilde, voorzitter van Horeca Nederland, afdeling Krimpenerwaard, kreeg al heel wat telefoontjes van bezorgde horecaondernemers. Hij verwijst hen naar de website van Horeca Nederland waarop alle praktische informatie is te vinden.

Vrijwel alle cafés en restaurants blijven open, maar moeten wel rekening houden met een maximum van 100 mensen. "Als je een restaurant met 60 zitplaatsen hebt, kan je 'gewoon' doordraaien. Met meer zitplaatsen moet je scherp in de gaten houden hoeveel mensen je in je zaak toelaat."

Mijden
Toch verwacht De Wilde dat ook deze horecabedrijven het zwaar gaan krijgen, omdat mensen om het coronavirus publieke ruimtes willen mijden. "Je staat als ondernemer voor een lastige keuze: blijf je open of sluit je je zaak tijdelijk? Eén ding is zeker: deze hele situatie gaat alle horecabedrijven in Nederland hard raken."

Bij zijn eigen bedrijf, Het Koetshuis Party- & Cateringservice, stromen de annuleringen sinds gistermiddag binnen. "Het is heel zorgelijk", verzucht hij. "Het gaan veelal om feesten en partijen voor meer dan 100 bezoekers, maar ook reserveringen voor kleinere evenementen worden afgezegd. Er komt natuurlijk ook niks bij. Het mes snijdt dus negatief aan twee kanten."

De strenge maatregelen treffen ook sportcafé De Boog in Krimpen aan den IJssel hard. De zaak is tot en met 31 maart gesloten. Uitbater Fred de Groot spreekt van een grote klap, ook voor mensen die een feest hebben geboekt. "Er stonden leuke optredens en feesten op het programma. Voor de geboekte bands is dit eveneens een grote teleurstelling, maar bij ons staat de gezondheid van onze bezoekers en personeel op nummer één. Vandaar dat we de deuren sluiten."

Veiligheid
De Groot wijst erop dat hij niet verplicht was om zijn zaak te sluiten. "De reden dat wij deze ingrijpende financiële maatregel nemen, is dat wij van De Boog niet op ons geweten willen hebben dat klanten of personeel bij ons geïnfecteerd worden met het coronavirus. Je kunt net zo goed bij 20 als 99 mensen in één ruimte geïnfecteerd raken. Veiligheid voor alles. Laten we hopen dat wij deze vervelende tijd snel achter ons kunnen laten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden