Afbeelding

QuaWonen koopt pand en grond Leuveco in Bergambacht

Algemeen 805 keer gelezen

BERGAMBACHT • Woningcorporatie QuaWonen heeft het pand en de grond van Leuveco in Bergambacht gekocht. De technische handelsonderneming verhuist naar Gouda. 

QuaWonen huurde de grond al enige tijd van Leuveco en gebruikte het parkeerterrein voor de bedrijfsauto's van de corporatie. Nadat Leuveco bekend maakte te zullen vertrekken, besloot QuaWonen zowel het pand als de grond te kopen. In december vorig jaar vond de overdracht plaats. 

De belangrijkste reden van de aankoop is voor QuaWonen de grond. 'Leuveco wilde het gebouw en de grond uitsluitend samen verkopen', verklaart een woordvoerder. 'Een andere koper zou betekenen dat QuaWonen haar parkeerterrein van de bedrijfsauto's kwijt was. En de parkeerruimte van Hof ter Bergen is al krap. Nu houdt de corporatie dus haar huidige parkeerterrein én er zijn enkele plekken aan de voorkant van het bedrijfsgebouw bij gekomen.'

De corporatie denkt eraan het bedrijfsgebouw deels te slopen. De grond die dan beschikbaar komt, wil QuaWonen eveneens gebruiken voor parkeerplekken. Voor de rest van het gebouw worden nog plannen gemaakt. De kans is groot dat er extra vergaderruimte komt en dat de kantine van de corporatie verhuist naar dit pand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden