Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
ingezonden mededeling

Meer kans op een baan door een beter cv te maken

  •   keer gelezen

De Nederlandse arbeidsmarkt floreert als nooit te voren. In het vierde kwartaal van 2019 zat slechts 3,4% van de beroepsbevolking thuis. Het vinden van een nieuwe baan is dan een peulenschil, zou je verwachten. Toch loont het om ook tijdens het sollicitatieproces goed uit te pakken.

De email (want wie schrijft er tegenwoordig nog een sollicitatiebrief) is je eerste kennismaking met je potentiële nieuwe werkgever. Zorg dus dat je hier een goede eerste indruk maakt. Een nette, persoonlijke aanhef, gevolgd door een kort en bondig bericht, zorgt ervoor dat de persoon die jouw sollicitatie ontvangt meer over je wil weten.

Je cv is ronde twee. Wordt je cv geopend? Dan zit je al in ronde twee van de voorselectie! Recruiters en HR-medewerkers scannen je cv in gemiddeld 10 seconden. Een opvallend cv maken is daarom extra belangrijk. Zorg dat jouw belangrijkste eigenschappen, kwaliteiten en prestaties prominent naar voren komen.

Een duidelijke opmaak helpt hier enorm bij. Begin met je persoonlijke gegevens, gevolgd door een persoonlijk profiel. Daarna vertellen je werkervaring en opleidingen (of wellicht net andersom, voor een student of starter) meer over je kwaliteiten en ervaring. Je vaardigheden en talen worden eventueel nog gevolgd door je hobby's en referenties, maar dat laatste is geen must.

Op sollicitatiegesprek
Als de combinatie van een nette sollicitatie en een duidelijk cv er voor heeft gezorgd dat je voor een gesprek wordt uitgenodigd, ontvang je tijdens dat sollicitatiegesprek nog eens de bonuspunten van je goede cv. Tijdens het gesprek worden je kwaliteiten namelijk doorlopend bevestigd, door het heldere cv dat uitgeprint voor de neus van de recruiter ligt. Succes gegarandeerd!

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten