Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Wethouder Janette Hofman (links) ging in Lekkerkerk op pad met coaches van Stichting Krimpenerwaard Schoon.
• Wethouder Janette Hofman (links) ging in Lekkerkerk op pad met coaches van Stichting Krimpenerwaard Schoon. (Foto: Janet de Graas)

Aandacht voor '25 meter regel' in Lekkerkerk

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • Wethouder Janette Hofman van de gemeente Krimpenerwaard ging woensdag samen met coaches van Stichting Krimpenerwaard Schoon langs bij winkeliers in Lekkerkerk om hen te verrassen met een attentie: een bezem en blik. De actie was bedoeld om aandacht te vragen voor de '25 meter regel'.


De ondernemers hebben de wettelijke verplichting om de omgeving van hun winkel in een straal van 25 meter schoon te houden. Uit onderzoek blijkt dat het effect van deze regel zeer de moeite waard is: het gebied wordt beter bezocht, levert meer op én er is minder geld nodig om het schoon te houden. "Als iedereen zijn steentje bijdraagt, levert dit een mooie schone omgeving op. En daar zijn we allemaal bij gebaat", stelt Hofman.

Duobakken
Tijdens het rondje werd tevens promotie gemaakt voor de nieuwe duobakken die de gemeente heeft geplaatst in het winkelgebied. Deze bakken hebben twee vakken: één voor restafval en één voor plastic verpakkingen. Het gaat om een proef van zes maanden, om te onderzoeken wat het effect is op het scheiden van afval in de openbare ruimte.

Van 16 tot en met 21 maart is het Opschoonweek Krimpenerwaard. Inwoners, scholieren en buurtverenigingen komen in actie om de buurt op te schonen. De Opschoonweek is een goed moment om de eigen buurt of straat te ontdoen van zwerfvuil. Aanmelden kan via ikdoemee@krimpenerwaardschoon.net.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier