Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De huidige situatie aan Dorp 60.
• De huidige situatie aan Dorp 60. (Foto: Floris Bakker)

Handen op elkaar voor plan 'Dorp 60' Polsbroek

  •   keer gelezen

POLSBROEK • De bouw van elf woningen aan Dorp 60 in Polsbroek werd dinsdagavond toegejuicht door de Lopikse gemeenteraad.


'Een mooi initiatief', klonk het in koor. "Typisch Polsbroek, ofwel goed", voegde Bert de Leede (CU) er aan toe.

"Dit is een voorbeeld voor andere kernen", aldus Jan Willem Benschop (SGP).

Dokterswoning
De bestaande bebouwing van twee woningen en enkele agrarische opstallen aan Dorp 60 in Polsbroek wordt volledig gesaneerd om woningbouw mogelijk te maken. Het cultuurhistorisch waardevolle pand op deze locatie - de oude dokterswoning aan de voorzijde- wordt daarbij gereconstrueerd.

Op het perceel zijn elf woningen ingetekend, die worden opgetrokken in de stijl van een boerderijerf. De woningen worden zo gesitueerd dat een nieuwe doorkijk ontstaat naar het achterliggende agrarische landschap.

Draagvlak
"Het feit dat er geen zienswijzen zijn ingediend tegen het plan tekent het draagvlak in de kern Polsbroek", was Connie Hogendoorn (CDA) zeer te spreken over dit aspect. Ook het feit dat de woningen worden gebouwd voor het lage en middensegment, met als doelgroep jongeren en ouderen, sprak haar aan.

Ron van den berg (PvdA) zette daar wel gelijk vraagtekens bij. "De genoemde verkoopprijzen -vanaf 275.00 euro- doen anders vermoeden."

Met de goedkeuring van het bestemmingsplan door de gemeenteraad kan het bouwplan verder worden ontwikkeld.

De gemeente hoopt dat met dit particuliere initiatief deels wordt voorzien in de 'grote maatschappelijke behoefte aan nieuwe woningen in Polsbroek'.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten