Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De gaande en komende voorzitter op het hockeyveld.
• De gaande en komende voorzitter op het hockeyveld. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Wisseling van de wacht bij SMHC

  •   367 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Met het erelidmaatschap op zak nam Bas van Nooten (56) na elf jaar afscheid als voorzitter van de Schoonhovense hockeyclub SMHC. Hij droeg vorige week de hamer over aan Harbert van der Wildt (45).

De onderscheiding was Van Nooten zeer gegund, want hij loodste SMHC door roerige jaren. De hockeyclub groeide uit zijn jasje, kreeg door de voormalige gemeente Schoonhoven diverse toekomstscenario's voorgeschoteld, maar bleef uiteindelijk gewoon op z'n plek in de wijk Oost. De overname van het veld en clubhuis van honkbalvereniging Mets voorkwamen verhuizing.

"Eind goed, al goed", geeft Van Nooten toe. "De relatie met de Mets verliep aanvankelijk moeizaam, maar werd naar verloop van tijd steeds beter. Uiteindelijk hebben we normaal zaken kunnen doen. Mets was toen al min of meer ter ziele, maar de overdracht had ook een emotionele component. Het betekende voor de leden het einde van een tijdperk. Zo iemand als Hans Maerten was jarenlang vrijwilliger bij Mets. Dat was toch slikken voor hem. Hij komt nog wel eens langs om een biertje te drinken en is altijd welkom."

Naomi van As
SMHC dankte de aanwas van vooral jonge hockeyers door het optreden van de boegbeelden van het Nederlands team. "Naomi van As, Ellen Hoog en Fatima de Moreiro inspireerden onze mini's. We zijn gegroeid naar een slordige 450 leden. Nu blijft dat aantal stabiel. De rek is er een beetje uit, maar we mogen niet mopperen. Op voetbal na hebben diverse sporten te maken met een terugloop. Je moet je dus blijven inzetten om het ledental op peil te houden", aldus de voormalige tophockeyer van HDM.

Van Nooten's opvolger Harbert van der Wildt zal dat zeker doen. De inwoner van Cabauw heeft geen hockeyachtergrond, maar wil zich als vader van twee hockeyende dochters graag nuttig maken bij SMHC. "Een levendige, gezellige club creëren is mijn voornaamste doelstelling. SMHC zal nooit een topclub als Kampong of HC Rotterdam worden, maar sportieve prestaties komen vanzelf als het clubleven bloeit. We hebben onlangs zes zaalkampioenen gehuldigd. Dat zijn toch de krenten in de pap."

Voetballer, volleyballer en tennisser Van der Wildt weet inmiddels hoe hij moet omgaan met een hockeystick. "Ik speel bij de veteranen en coach het team van mijn jongste dochter. Ik had vroeger niets met deze sport, maar de sfeer op en rond het veld bevalt me opperbest. Het gaat er veelal sportief en vriendelijk aan toe. Als het een keertje iets minder plezierig is in het veld wordt dat na afloop met een drankje opgelost."

Van Bas van Nooten is SMHC nog niet af. Het kersverse erelid blijft trainer van heren-1 en zal de veteranen bijstaan in de competitie, die binnenkort weer van start gaat.

Pieter van der Laan

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }