Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Duncan, Henk, Hans en Arco kijken uit naar de sportmarathon op zaterdag 29 februari.
• Duncan, Henk, Hans en Arco kijken uit naar de sportmarathon op zaterdag 29 februari.

My Health Club in actie voor Team Krimpenerwaard

  •   513 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • My Health Club in Krimpen aan den IJssel zet zaterdag 29 februari de deuren open voor Team Krimpenerwaard. Er wordt die dag een grote sportmarathon gehouden ten bate van het team en dus KWF Kankerbestrijding.

Toen Arco Melgers en Duncan Verbeek namens het regionale Alpe d'HuZes-team aanklopten bij Henk Akkerman (clubmanager) en Hans Wiegmann (fitnessmanager) hoefden die niet lang na te denken.

"Aan een goed doel als KWF Kankerbestrijding verlenen we graag onze medewerking", vertelt Hans Wiegmann. "We hebben het wel breder getrokken dan een spinningmarathon, zoals eerst de opzet was. Voor My Health Club is het gelijk een goede gelegenheid om groepslessen als X-core en Body Attack onder de aandacht te brengen en mensen te triggeren om ook in actie te komen."

"Naast de nodige sportiviteit is er de 29ste ook volop gezelligheid", vult Henk Akkerman aan. "Bezoekers die een kijkje willen komen nemen zijn die dag uiteraard welkom."

My Health Club voorziet gezien de groeicijfers in een behoefte. "Goed nieuws is dan ook dat we nog dit jaar gaan uitbreiden met 150 vierkante meter", vervolgt Akkerman. "Die extra ruimte wordt benut voor (functionele) krachttraining, waar veel vraag naar is."

Dubben
Duncan en Arco zijn blij met de samenwerking met My Health Club: "Het is voor ons het verzamel- en startpunt van onze wekelijkse ritjes met de toerclub van de Waardrenner. We zijn blij dat ons verzoek gelijk werd omarmd. Ook leuk: binnen korte tijd hebben zich vele mensen aangemeld voor de sportmarathon, zodat belangstellenden niet te lang moeten dubben om zich in te schrijven."

Beide Krimpenaren fietsen tijdens Alpe d'HuZes in het bijzonder voor hun fietsmaat Michael Krijgsman omhoog. Hij kreeg te maken met kanker, maar is na een lang en slopend herstelproces weer op de weg terug.

"Dan zie je wat voor impact kanker heeft", aldus Duncan en Arco. "Gelukkig liep het in zijn geval goed af. We hopen dat met onze inzet voor meer mensen mogelijk te maken."

Gespreid bedje
Ze voelen zich thuis bij Team Krimpenerwaard: "Het is mooi om je met gelijkgestemden, uit de eigen regio, in te zetten voor KWF Kankerbestrijding. Omdat het team al enkele jaren bestaat en het enkele succesvolle activiteiten als een restaurantactie heeft, komen we in een gespreid bedje terecht."

De komende periode worden er extra kilometers gemaakt om de Alpe d'HuZes-uitdaging op donderdag 4 juni aan te gaan. "Met de basis die we dan hebben gelegd heb ik wel vertrouwen in een goede afloop", besluit Arco. "Bovenal wil ik ook genieten van het evenement, al is genieten misschien niet het juiste woord. Het is bijzonder dat duizenden mensen zich die dag inzetten voor hetzelfde goede doel."

Belangstellenden kunnen zaterdag 29 februari van 12.00 tot 16.00 uur meedoen aan spinning of één van de andere work-outs die worden gehouden: 12.00-13.00 uur X-Core; 13.00-14.00 uur Body Attack; 14.00-15.00 uur Body Balance; 15.00-16.00 uur Body Pump. Deelname kost 5 euro per uur. Snel aanmelden is gewenst, want de belangstelling is groot. Inschrijven kan via adhuzes@gmail.com, stuur een bericht naar 06-15351839 of bij My Health Club Krimpen.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }