• Het gemeentekantoor in Lekkerkerk.
• Het gemeentekantoor in Lekkerkerk. Foto: Floris Bakker

Krimpenerwaard: nieuw gemeentehuis moet bestaande kantoren vervangen

Algemeen 1.220 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Het college van B&W van de gemeente Krimpenerwaard zet in op een nieuw gemeentehuis op een nader te bepalen locatie.

Het college heeft in een onderzoek naar de gemeentelijke huisvesting voor een brede benadering gekozen. Naast duurzaamheid zijn aspecten als dienstverlening aan de inwoners, kosten, bereikbaarheid en (efficiënt, veilig en gezond) werken meegenomen.

Er waren vier mogelijkheden: het handhaven en verbouwen van de bestaande kantoorpanden; centrale huisvesting op één van de vier kantoorlocaties; huisvesting op twee locaties en een centrale huisvesting op een nieuwe locatie. Het werd de laatste optie.

'Deze variant laat op vrijwel alle onderzochte aspecten de beste scores zien', meldt het college: 'een maximale CO2-reductie, optimalisatie van de dienstverlening (onder meer door minder reistijd), efficiëntere bedrijfsvoering en een betere reistijd voor inwoners en medewerkers. Tegenover de eenmalige investering in een nieuw gebouw staan lagere jaarlijkse kosten'.

Standpunt
Tijdens de bespreking met de gemeenteraad –dinsdagavond- gaven de fracties aan nog niet over voldoende informatie te beschikken om een standpunt te bepalen. Afgesproken is om de tijd te nemen die nodig is om tot een 'afgewogen oordeel' te komen.

De gemeente heeft nu vier gemeentelijke kantoorpanden: in Bergambacht, Schoonhoven, Stolwijk en Lekkerkerk. Deze gebouwen voldoen volgens B&W niet aan de doelstellingen over duurzaamheid, die in het coalitieakkoord en het collegeprogramma zijn afgesproken. 'Ook zijn ze niet toereikend aan de nieuwe eisen van het energielabel die in 2023 ingaan. Vanwege deze doelstellingen en -eisen is het onderzoek naar de huisvesting van de gemeentelijke kantoren gestart'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Overhandiging van de cheque.
Johannes Calvijnschool steunt Krimpense Voedselbank met cheque van 10.000 euro Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 20 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden