Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

VOB: 'Ons Polderbad zelfstandig verder'

  •   1270 keer gelezen

STOLWIJK • Het ziet er naar uit dat de Stichting Vlister Openluchtbaden (VOB) breekt met Ons Polderbad in Stolwijk. Het VOB-bestuur wil meewerken aan ontkoppeling.

Dat stelt voorzitter Van Schaik in een brief aan het college van B&W. Als de gemeente Krimpenerwaard ingaat op het verzoek voor de realisatie van een natuurbad in Haastrecht middels cofinanciering gaan De Loete en Ons Polderbad voortaan zelfstandig verder.

Het VOB-bestuur wijst een onderhoud met een gemeentelijk verkenner om tot een oplossing te komen in het conflict met gebruikers van Ons Polderbad van de hand. Volgens voorzitter Van Schaik ontbreekt daarvoor de steun van het college van B en W van de gemeente Krimpenerwaard.

Gebruikers van Ons Polderbad staan lijnrecht tegenover het zwembadbestuur. Tijdens de recente raadsvergadering overhandigde initiatiefneemster mevr. Verhoeckx een petitie met zo'n 1.200 handtekeningen aan de griffier van de gemeente Krimpenerwaard. De gebruikers vrezen voor de teloorgang van het zwembad, ontslag van personeel en financiële problemen bij zwem- en poloclub ZPS door aangekondigde maatregelen van het VOB-bestuur.

Het zwembadbestuur zegt geschrokken te zijn van deze 'stemmingmakerij'. In een brief aan het gemeentebestuur zegt Van Schaik dat het VOB-bestuur door een unanieme motie van de raad aan de ketting is gelegd. "Dat is voor ons onaanvaardbaar. Emotie en negatieve beeldvorming zegevierden tijdens het debat, terwijl de feiten voor zich spreken. Het was een zorgvuldig geënsceneerd drama. Het politieke vertrouwen in ons beleid ontbrak. Wij willen daarom meewerken aan de oproep van de initiatiefnemers van de petitie om de huidige stichting op te splitsen."

Het VOB-bestuur wil Ons Polderbad overdragen aan een nieuw bestuur. Daar is haast bij geboden, want vanwege het conflict liggen alle activiteiten stil en loopt de voorbereiding op het zwemseizoen spaak.

Voor het gemeentebestuur is de afwijzing voor bemiddeling geen reden om niet aan te schuiven voor overleg.

Met het VOB-bestuur worden de lopende zaken op korte termijn doorgenomen en zal de commissie samenleving op dinsdag 18 februari worden geïnformeerd over dat gesprek.

Pieter van der Laan

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }