Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
leerlingen van de Jeugdtheaterschool Zuid-Holland tijdens een theaterles.
leerlingen van de Jeugdtheaterschool Zuid-Holland tijdens een theaterles. (Foto: Tineke de Lange)

Jeugdtheaterhuis start met theaterlessen in Krimpense Cultuurhuis

  •   79 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Speciaal voor kinderen die willen zingen, acteren én dansen start Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland met theaterlessen in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek.

Om een idee te krijgen van een les, kunnen kinderen donderdag 20 februari meedoen aan een gratis proefles. "Ook ouders zijn welkom om een kijkje te komen nemen", zegt theaterdirecteur Theo Ham. Twee vakdocenten zullen de lessen verzorgen. Of er veel belangstelling voor is? Ham durft het niet te voorspellen. "Er is nu niks, dus dat is wel een voordeel. Tegelijkertijd weet ik uit ervaring dat een initiatief als dit moet groeien. Via mond- tot-mondreclame hopen we op meer bekendheid."

Pilot
Als pilot verzorgde een dramadocent van Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland de afgelopen tijd theaterlessen op vijf scholen in Lekkerkerk, Berkenwoude en Krimpen aan de Lek. Het enthousiasme onder leerlingen was groot. Ham: "Met die lessen wilden we peilen of hier in Krimpenerwaard behoefte is aan een jeugdtheaterschool. Dat lijkt het geval. In samenwerking met de gemeente en de provincie Zuid-Holland gaan we nu van start."

Dat is gekozen voor het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek als leslocatie is niet geheel toevallig. Ham woont zelf al vijftien jaar in Krimpen aan de Lek en daarvoor zeventien jaar in Lekkerkerk. "De Krimpenerwaard is dus mijn achtertuin. Daarnaast is het Cultuurhuis natuurlijk een fantastische voorziening voor een theaterschool. Er hoeft niets te worden aangepast. In het theater heb je alleen jezelf nodig: je lijf, stem en wat verbeeldingskracht."

Achterstandswijk
Toen zijn eigen kinderen klein waren, konden ze nergens toneellessen volgen. Dat vond Ham vreemd. "Met het Jeugdtheaterhuis kwam ik op allerlei plekken in de provincie. Zo verzorgden we toneellessen op een basisschool in de Haagse Schilderswijk. Leerlingen van die school kregen ook lessen hiphop en breakdance aangeboden. Voor een school in een achterstandswijk vond ik dat best bijzonder. Hier in de Krimpenerwaard was het aanbod veel beperkter. Voor mij is dat een prikkel geweest om hier iets op te zetten." Hij is blij met de steun van de gemeente en provincie Zuid-Holland. "Niets is mooier dan kinderen in aanraking te brengen met kunst en cultuur."

Wie mee wil doen aan de gratis proefles op 20 februari, kan zich via de website opgeven. Er is een les voor kinderen uit groep 2 en 3 (van 15.30 tot 16.00 uur), uit groep 4, 5 en 6 (16.15 tot 17.00 uur) en groep 7 en 8 (17.15 tot 18.00 uur).

www.jeugdtheaterhuis.nl

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }