Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Martin Vink van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Linda-Rose Santhagens van Rijkswaterstaat hebben woensdag een overeenkomst getekend die de bijdrage mogelijk maakt.
• Martin Vink van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Linda-Rose Santhagens van Rijkswaterstaat hebben woensdag een overeenkomst getekend die de bijdrage mogelijk maakt. (Foto: HHSK)

Gemaal in Bergambacht en inlaat in Krimpen worden 'visvriendelijk'

  •   252 keer gelezen

BERGAMBACHT/KRIMPEN A/D IJSSEL • Het gemaal Krimpenerwaard in Bergambacht krijgt een visvriendelijke pomp. Dat meldt het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Vissen kunnen door de pomp zwemmen, als deze water vanuit de polder naar de rivier de Lek pompt.

Ook de nog aan te leggen inlaat door de IJsseldijk (ter hoogte van de kinderboerderij) in Krimpen aan den IJssel wordt 'visvriendelijk'. Door de nieuwe inlaat kan het waterschap water vanuit de Hollandsche IJssel inlaten in het watersysteem van Krimpen aan den IJssel. Hierdoor verbetert de waterkwaliteit in dit gebied. Om ervoor te zorgen dat vissen van polder naar rivier kunnen zwemmen, wordt de buis ingericht als vissluis. Rijkswaterstaat betaalt mee aan de nieuwe pomp en aan de inlaat. 

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }