Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Snackbar Den Uyl zet Valentijns-frikandellenactie voort

  •   1247 keer gelezen
• Kyra en Kees met de Valentijns-frikadel.
• Kyra en Kees met de Valentijns-frikadel.

BERGAMBACHT • Regelmatig worden Kyra Straver en Kees de Ruiter van snackbar Den Uyl door mensen nog herinnerd aan hun Valentijns-frikandellenactie van vorig jaar. "Het was echt een krankzinnige Valentijnsdag, waarin we tien keer zoveel frikandellen verkochten dan vooraf bedacht. Dat was wel even schakelen."

Het begon allemaal met een ludiek idee van Kees (28), dat hij stuurde naar De Telegraaf. Een cameraploeg maakte een video in de snackbar, dat in totaal meer dan een miljoen keer werd bekeken.

"Op social media ging het viral. Maar ook Q-music en Radio 1 besteedden er aandacht aan die dag. Als klap op de vuurpijl zagen we 's avonds het fragment terug op tv bij Jinek", zegt Kyra (25) nog steeds verrast.

XXL-frikandel
De XXL-frikandel in de vorm van een hartje veroverde op 14 februari 2019 vele harten, blikt Kees terug: "Zelfs mensen uit De Meern en Waalwijk maakten een uitstapje naar Bergambacht voor onze valentijnsfrikandel. Waanzinnig toch?"

Bijna een jaar na dato weet hij nog steeds niet precies wat de succesfactor was achter de actie. 'Ik denk zelf dat de meeste mensen een beetje moe worden van het commerciële circus rondom Valentijnsdag. Typisch zo'n dag die je niet uitgebreid viert, maar negeren kun je hem ook niet. Dan is een 'vette' knipoog zoals deze frikandel een lekker luchtig liefdesgebaar."

Visitekaartje
Na zo'n verrassend eerste Valentijnsdag zet het snackbarduo dit jaar in op zeker zeventig 'liefdesfrikandellen'. 

"Het is inmiddels ons visitekaartje geworden, dus de lekkernij is zeker weer verkrijgbaar. We bereiden ons dit jaar nog beter voor, omdat Valentijnsdag op vrijdag valt."

Eén ding weet Kees zeker: "De Valentijns-frikandellen worden met liefde gebakken."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }