Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

‘Ouwe jongens, krentenbrood’ nog ongeslagen in derde divisie A

Algemeen 807 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Een telefoontje van Marten Smid naar Pim Geurts zette vorig jaar VC Krimpen weer op de rails.

De gestopte spelverdeler zocht zijn sportschoenen weer op en zag dat diverse oud-spelers zijn voorbeeld volgden. Gevolg is dat het versterkte, eerste herenteam ongeslagen op kop gaat in de derde divisie A.

De kwaliteit en ervaring zijn toereikend om tot op heden met elf competitietegenstanders af te rekenen. "Smid heeft de boel in gang gezet", beaamt Jos Geurts, die met Wim Bruijn de coaching voor zijn rekening neemt. "Pim is een belangrijke schakel. Hij stuurt het spel en haalt nog steeds een behoorlijk niveau. Als je de ballen lekker tegen de grond kan timmeren, stimuleert dat het spelplezier. En na afloop is het altijd gezellig met deze groep. Dat is nooit veranderd", lacht hij.

Zorgelijk
Ouwe jongens, krentenbrood dus in sporthal De Boog, ook al reikt de ambitie niet zo ver en is het toekomstperspectief van een herenafdeling zonder jonge aanwas zorgelijk. "Volleybal is een sport voor vrouwen geworden", meent Geurts. "We spelen nu met gemengde teams van Voleco en VCK. We beschikken over twee herenteams vol ervaren spelers. Die zullen een keer stoppen. En wat dan?"

Voorheen speelde Krimpen met een groot deel van de huidige selectie in de top van de eerste divisie. Dat zit er niet meer in, maar een plek in de tweede divisie lonkt.

Woensdagavond tegen Next Volley Dordrecht 2 hoefden de mannen van coach Wim Bruijn niet eens tot het uiterste te gaan om met een 4-0 zege van het veld te stappen. Alleen als de concentratie even wegviel of gemakzucht in het Krimpense team sloop, konden de Dordtenaren de thuisclub bijblijven. Als Geurts, Valster, De Rijke, Blanken, Van Oijen en Van der Dussen en libero Van Elsacker weer even gas gaven, werd er meteen een gat geslagen.

Vooral de servicedruk was Dordrecht 2 teveel van het goede. Met name de libero van de gasten werd er uitgepikt. En zonder een goede pass kan een spelverdeler niet variëren aan het net.

Wenken
Pim Geurts werd vaker op zijn wenken bediend. De inmiddels 33-jarige spelverdeler kon met rake ballen naar de buitenkant zijn aanvallers bedienen. Voor deze gelegenheid was Rene Valster van de partij. De lange middenaanvaller is weliswaar reeds 47 jaar oud, maar topfit en ook zijn timing is niet aan slijtage onderhevig. "Ik speel in het tweede, maar als ze me nodig hebben, meld ik me. Ook Armand van den Bos valt wel eens in."

Het spelletje zijn de routiniers nog niet verleerd. Dat bleek uit de setstanden: 25-15, 25-17, 25-19 en 25-14.

Bruijn en Geurts lieten de basis lange tijd intact, ook al werd Blanken naar de kant gehaald voor Van der Dussen en mocht de 16-jarige Wouter Burema een paar punten meedraaien als passer/loper.

VC Krimpen telt drie jongeren en een massa veteranen. "Zolang we het naar ons zin hebben, blijven we bijeen", zei Tim van Oijen (32). "Maar spelen in de tweede divisie lijkt ons aantrekkelijker."

Pieter van der Laan

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden