Afbeelding
Foto: QuaWonen

Honderden zonnepanelen op daken Krimpense Park- en Vijverflat

Algemeen 492 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De liften en lampen in de Park- en Vijverflat in Krimpen aan den IJssel werken voortaan op zonne-energie. Die wordt opgewekt door maar liefst 630 zonnepanelen op de twee daken.

Voor QuaWonen gaat het om een investering van 250.000 euro. Bewoners betalen circa 3 euro per maand voor het gebruik van de panelen. Deze bijdrage is minstens de helft lager dan de besparing op de servicekosten voor het algemene stroomverbruik. Zo zijn bewoners volgens de woningcorporatie dus gegarandeerd goedkoper uit.

Wethouder duurzaamheid Arjan Neeleman van Krimpen aan den IJssel is blij met de investering. "De zonnepanelen leveren voordelen op voor de bewoners én dragen ook bij aan een klimaatvriendelijk Krimpen. Een mooie ontwikkeling voor de Park- en Vijverflats én dus voor Krimpen."

Goed benut
De heer Ros, die al 15 jaar in de Vijverflat woont, vindt het 'schitterend' dat hij nu duurzaam opgewekte energie krijgt. "Zo worden de dakoppervlakten goed benut. Ik ben samen met de complexbeheerder ook bovenop het dak gaan kijken. Mooi gezicht."

Het maakt Ros niet eens zoveel uit hoeveel hij straks bespaart aan servicekosten. "Zonnepanelen zijn een eenvoudige manier om te verduurzamen. De plannen van de overheid voor een volledig energieneutrale woningvoorraad gaan me dan weer wat ver. Je moet mensen niet op kosten jagen. Gelukkig investeert QuaWonen hier als verhuurder voor ons."
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden