• Wethouder Gerrit Spelt krijgt een taart aangeboden.
• Wethouder Gerrit Spelt krijgt een taart aangeboden.

Wethouder Gerrit Spelt krijgt taart van jubilerende welpen

Algemeen 603 keer gelezen

LOPIK • Scouting Clifford Reichert Lopik heeft zaterdag een taart aangeboden aan wethouder Gerrit Spelt. Dit gebeurde in het kader van '100 jaar welpen'.

In 1910 werd in Nederland de eerste scoutinggroep opgericht. In eerste instantie alleen voor jongens vanaf 11 jaar, maar vervolgens voor steeds meer leeftijdsgroepen. Sinds 1920 zijn de welpen een officiële speltak in Nederland.

Vanwege het honderdjarig jubileum vieren de welpen in het hele land feest. Zo ook in Lopik. Het jubileumjaar startte met het aanbieden van een zelfgebakken taart aan wethouder Gerrit Spelt.

Barbara van den IJssel namens Scouting Clifford Reichert Lopik: "Daarnaast worden er dit jaar verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals een 'junglefestival' in acht parken in Nederland. Alle scoutinggroepen hebben een feestdoos ontvangen met daarin gadgets om het jaar extra feestelijk te maken."

De welpen zijn de grootste leeftijdsgroep binnen de scouting. In totaal zijn er bijna 30.000 welpen in Nederland, die elke week diverse activiteiten ondernemen.

Van den IJssel: "De welpen spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van Jungleboek. Ze doen bijvoorbeeld spannende bosspellen, oefenen met koken, hebben creatieve activiteiten en gaan één keer per jaar op kamp."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden