• Twee medewerkers van VDBH West in de nieuwe loods.
• Twee medewerkers van VDBH West in de nieuwe loods. Foto: Jan Timmer

VDBH West BV opent nieuw bedrijfspand

Zakelijk 814 keer gelezen

STOLWIJK • VDBH West BV zocht meer ruimte en vond deze aan de Nijverheidsweg 43 in Stolwijk. Op 7 februari wordt het nieuwe bedrijfspand officieel geopend door wethouder Jan Vente.

Het kan hard gaan met een onderneming. Een jaar geleden vestigde VDBH West zich in de landelijke ambiance van 't Beijersche. Al snel bleek het in beheer, aanleg en onderhoud van buitenruimten gespecialiseerde bedrijf van mede-eigenaar Wilco Boender flink te groeien. Zodat er al snel gekeken werd naar een nieuwe en vooral grotere locatie.

"Die nieuwbouwplek vonden we aan de Nijverheidsweg 43, op het bedrijventerrein van Stolwijk", vertelt Wilco Boender. "In november van het afgelopen jaar was het gebouw klaar en konden we er onze intrek in nemen. En nu gaan we het officieel openen met een bescheiden feestje voor klanten, relaties, medewerkers en andere genodigden."

Behelpen
VDBH is maar wat blij met het nieuwe onderkomen. "In de oude situatie hadden we 155 m2 overdekte bedrijfsruimte tot onze beschikking, met een inpandige bouwkeet van 8 m2 en later een unit voor onze medewerkster Eline. Het was echt behelpen. Op de nieuwe locatie hebben we de luxe van 550 m2 bedrijfsruimte, waaronder 60m2 aan kantoor, een grote loods en een fijne kantine, die ook benut kan worden als vergader- en instructiezaal én – uiteraard- voor de vrijdagmiddagborrel. In de loods hebben we ook ruimte gecreëerd voor afsluitbare 'kooien', waarin elke medewerkersploeg zijn eigen gereedschap heeft staan en hangen. Ideaal, want zo grijpen zij nooit mis en hebben we met z'n allen een goede controle over deze materialen."

De loods omvat daarnaast een werkplaats waar gesleuteld kan worden en kleine reparaties kunnen worden uitgevoerd. Boender: "Kortom: we kunnen met VDBH voorlopig vooruit op deze prima plek, dichtbij de provincialeweg en centraal in de Krimpenerwaard. Dat laatste is met name prettig voor onze vijftien vaste medewerkers en de groep van zzp-ers en uitzendkrachten waar we in het seizoen graag een beroep op doen. Vrijwel al deze mensen wonen in de waard."

Wilco Boender kijkt met een goed gevoel terug op het eerste jaar van VDBH West BV. "Het was een dynamische periode", glimlacht hij. "We begonnen eind 2018 aan ons 'avontuur' en moesten vier maanden later al concluderen dat het qua werk druk begon te worden. En toen moest het seizoen nog beginnen! Vanaf het voorjaar zijn we 'volle bak' gaan draaien. Er kwamen steeds meer klanten bij: bedrijven, scholen, de NS en gemeente Krimpenerwaard, voor wie we alle openbare gazonnen onderhouden. In onze regio zijn we in no time uitgegroeid tot de enige groenvoorziener van formaat. Daar zijn we gepast trots op. Het is ons doel om te blijven groeien, maar wel op een geleidelijke manier."

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden