• Gert-Jan Rothman had weer zin in het 'serieuze werk'.
• Gert-Jan Rothman had weer zin in het 'serieuze werk'. Foto: wijntjesfotografie.nl

Gert-Jan Rothman schakelt een tandje bij

Sport 496 keer gelezen

LEKKERKERK • Veel spelers kiezen na hun voetballoopbaan voor een rustige zaterdagmiddag bij de veteranen, maar Gert-Jan Rothman (36) verkiest juist de omgekeerde weg. Hij stapt tussentijds van het derde elftal over naar de hoofdmacht van derdeklasser Lekkerkerk.

Voor iemand die betaald voetbal speelde bij Excelsior en elf jaar doorbracht als vaste basisspeler bij topamateur Capelle is het een opmerkelijke stap, maar Rothman was er zeker van toen hij zich tijdens de winterstop meldde bij trainer Marc van der Zee.

"Ik kreeg weer zin in het serieuze werk", lacht hij. "Voetballen in het derde elftal kon me niet meer bekoren. Het team telde voorheen diverse leeftijdsgenoten, maar is uiteengevallen. Enkele voetbalmaten zijn gestopt. Het was niet langer mijn favoriete invulling van de zaterdag."

Tempo
Rothman zag als toeschouwer het eerste elftal enkele keren in actie en meende dat hij die ploeg nog van dienst kon zijn. "Ik ben ondanks mijn 36 jaar redelijk fit. Ik heb in de voorbije jaren nooit zware blessures gehad. Dat schadevrij voetballen heeft z'n voordelen. Ik ben weliswaar wat kilootjes te zwaar, maar wellicht gaan die er de komende maanden nog af. Ik moet wel weer wel wennen aan het tempo; dat ligt uiteraard wat hoger dan bij het derde."

Rothman schakelt dus een tandje bij. Hij blijft zijn zoons Luuk (9) en Koen (7) trainen bij de pupillen van Lekkerkerk en traint zelf een keer per week (op donderdagavond) met de selectie.

"Ik ben financieel adviseur bij de Rabobank. Daarmee ben je een avond per week bij cliënten op bezoek om over een hypotheek of andere bankproducten te praten. Met trainer Marc van der Zee heb ik afspraken gemaakt. Ik zal best een keer ontbreken. Marc heeft me er graag bij, als rustpunt in een enthousiast maar druistig team. Ik ben nu centrumverdediger en kan vanuit die positie de boel overzien en andere spelers aanwijzingen geven. Het gaat vaak om details; stapje naar links, stapje naar rechts. Dat kan al voldoende zijn om het kwartje de juiste kant op te laten vallen."

Vrije rol
Je moet hem niet als spelmaker op het middenveld zetten, want hij is niet meer de 'diesel' van weleer. "Als ik tegenover een knul van 18 jaar sta, gaat het hem niet worden. Dat red ik niet negentig minuten lang. Geef mij maar een vrije rol, die ik zelf kan invullen. Me goed opstellen en op het juiste moment ingrijpen, lukt nog wel."

Hij kan met Lekkerkerk meteen aan de bak, want de ploeg staat er niet zo goed voor. Rothman debuteert zaterdag – na drie oefenwedstrijden – tegen koploper SVW en komend weekend volgt nummer twee, Alblasserdam. "We zullen zien, ik heb geen idee hoe we ons houden tegen de sterkste teams in deze klasse."

Gert-Jan kijkt het voorlopig aan tot het eind van dit seizoen. "In mei volgt een evaluatie. Dan beslis ik of ik verder ga."

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 8 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 10 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden