Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De eerste editie van Kunstwaan was gelijk een schot in de roos.
• De eerste editie van Kunstwaan was gelijk een schot in de roos. (Foto: Jan Trouwborst)

KunstWaan beleeft droomdebuut

  •   633 keer gelezen

BERKENWOUDE • Mariëlle Jurvillier en Samantha van der Wouden-Diedericks liepen zaterdag de hele dag met een grote glimlach rond in De Zwaan. Terecht, want de door het duo georganiseerde kunstexpositie KunstWaan was een groot succes.

Liefst 44 kunstenaars – vooral afkomstig uit Berkenwoude en de dorpen eromheen – toonden zaterdag hun werk aan het publiek. De bezoekers konden genieten van een keur aan schilderijen, beeldhouwwerken, fotografische kunst, keramiek, mozaïek en viltwerken. Ook de twee Berkenwoudse basisscholen – De Wegwijzer en De Polsstok- waren vertegenwoordigd.

Ideale mix
Dat juist Mariëlle Jurvillier en Samantha van der Wouden-Diedericks de expositie op touw hebben gezet berust allerminst op toeval. Beiden hebben een kunstzinnige achtergrond en bruisen van het enthousiasme; een ideale mix. "Er is zoveel talent in Berkenwoude en omgeving", zegt Jurvillier. "Voor Samantha en mij was dat een reden om voor te stellen om met z'n allen te exposeren en elkaar te ontmoeten. En ja, dan kom je automatisch in De Zwaan terecht, dè Perkouwse plek om zoiets te doen!"

"We zijn vervolgens kunstenaars gaan benaderen om mee te doen. Soms namen we individueel contact op, daarnaast konden we gebruik maken van het netwerk van KrimpenerKunstWaard," vertelt Samantha van der Wouden-Diedericks. "Dat liep eigenlijk meteen gesmeerd. Er was zelfs zó veel belangstelling dat we kunstenaars moesten teleurstellen. Wat een enthousiasme! Het mooie is ook dat hier vandaag een mooie mix tussen amateurs en professionals is te zien. Leuk dat ze naar elkaars werken komen kijken, van elkaar leren en leuke contacten opdoen. Kortom, dit is echt een feestje."

Inkijkje
Zelf heeft Samantha van der Wouden-Diedericks verschillende kunstwerken meegenomen naar De Zwaan. Ze geven een kleurig inkijkje in het leven van de vrouw die tot 2002 in Zuid-Afrika woonde en nu alweer een flink aantal jaren gelukkig is in de Krimpenerwaard. Van der Wouden-Diedericks mag je gerust veelzijdig noemen. Ze rondde ooit een opleiding aan de Kunstacademie af, volbracht met succes studies in Engels en PR & Communicatie, ontwikkelde zich als grafisch ontwerper, gaf les op de Kunstacademie en is actief op het gebied van yoga.

"Ik houd van de kleuren van het leven", zegt ze. "En dan vooral ook wat zich in de tussenruimten afspeelt. Je kunt het hebben over drie dimensies, maar ik zie er meer."

Mariëlle Jurvillier was ooit journalist, schoolde zich als grafisch vormgever en verdiepte zich in fotografie. Enkele resultaten daarvan gloreren tijdens de expositie in haar eigen dorp. Met andere woorden: ze zijn prachtig. Minstens net zo mooi is het succes van KunstWaan. De kans lijkt groot dat de expositie na deze eerste editie een herhaling krijgt.

"Je moet niets uitsluiten", glimlacht Mariëlle. "Dit was precies waar we vooraf op gehoopt hadden."

Jan Timmer

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }