• Wethouder Anthon Timm kwam dinsdag langs om de opening van de 'nieuwe' Krim te verrichten.
• Wethouder Anthon Timm kwam dinsdag langs om de opening van de 'nieuwe' Krim te verrichten. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

De Krim is zóveel meer dan een snackbar

  •   1018 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een ruimtelijke inrichting met comfortabele zitjes, warme bruintinten; dat is het eerste wat je opvalt wanneer je De Krim dine-in delivery binnenstapt. De snackbar van weleer is klaar voor de toekomst, zo mag worden vastgesteld.

"We hebben ons wat verbreed en vernieuwd", glimlacht eigenaar Frits Corvers. "Maar onze snackbarfunctie staat nog fier overeind hoor. De veranderingen zitten hem vooral in de vergroting en het nieuwe interieur van ons pand. Door de voormalige kaaswinkel erbij te trekken hebben we er bijna een verdriedubbeling qua vierkante meters bijgekregen. Ideaal, omdat we daarmee ruimte hebben gecreëerd voor mensen die in alle rust lekker wat willen eten of willen genieten van een heerlijk kopje kwaliteitskoffie of een lunchbroodje. Met andere woorden: De Krim is een stuk luxer geworden dan voorheen. Het enige wat niet veranderd is, zijn de prijzen."

Zitje
Afgelopen dinsdag werd de zaak van Corvers officieel geopend door de Krimpense wethouder Anthon Timm. Hij en de overige genodigden keken hun ogen uit in het fraaie etablissement. "De reacties waren zeer positief", blikt Frits Corvers terug. "Dat is natuurlijk heel prettig om te horen. Onze gasten zijn al even enthousiast. Zeker ook voor gezinnen heeft De Krim aan aantrekkelijkheid gewonnen. Je kunt nu lekker met vrouw en kinderen een zitje uitzoeken en met elkaar aan tafel eten. Doorrijden naar de Mac is niet meer nodig!"

De 'nieuwe' Krim blinkt ook uit in bestelgemak. In de zaak op winkelcentrum De Olm heeft Corvers twee makkelijk bedienbare bestelzuilen geplaatst. "Zo kun je in alle rust je bestelling plaatsen zonder dat je in geval van drukte mensen achter je laat wachten. Het werkt prima, zo heeft de praktijk inmiddels al bewezen." Ook op het gebied van groen ondernemen heeft Corvers nieuwe stappen gezet. Zo werkt hij nog zo min mogelijk met plastic. "De plastic bakjes zijn de deur uit en vervangen door papier. Voor het plastic bestek hebben we een goed afbreekbare variant gevonden van geperst mais. En de koffie die we schenken is eerlijk én biologisch."

Alle noviteiten zullen de uitstekende naam die De Krim in Krimpen aan den IJssel en ver daarbuiten heeft, ongetwijfeld verder versterken. "We zijn inderdaad een begrip", weet ook Frits Corvers. "Dat is al 47 jaar zo, vanaf het jaar waarin de zaak werd opgericht. Mijn vader nam de snackbar 45 jaar geleden over. Ik kwam op mijn 14e in het bedrijf terecht. Inmiddels ben ik 59. De lol van het ondernemen heb ik nog steeds, vandaar ook dat ik deze totale vernieuwing met plezier heb doorgezet. Over het resultaat mogen we tevreden zijn. Top!"

Jan Timmer

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }