Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Dirk van der Borg heeft zojuist de ambtsketen van Molenlanden omgehangen bij Theo Segers.
• Dirk van der Borg heeft zojuist de ambtsketen van Molenlanden omgehangen bij Theo Segers. (Foto: Rick den Besten )

Theo Segers geïnstalleerd als burgemeester van Molenlanden

  •   324 keer gelezen

MOLENLANDEN • Theo Segers (CU) is maandagavond geïnstalleerd als eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Molenlanden.

"Een historisch feit", zei commissaris van de koning Jaap Smit met gevoel voor understatement én voor de achtergrond van Segers, die geschiedenis studeerde.
 


Luisteren
Theo Segers was eerder politiek en in het onderwijs actief in de Krimpenerwaard. In september 2015 trad hij aan als burgemeester van Staphorst. En nu Molenlanden, dat 2,5 keer zo groot is. "Blijf desondanks dichtbij en onder de mensen. Luister naar ze en zie ze echt staan", gaf dochter Dorethé Segers haar vader in een warme toespraak mee. "U bent altijd Theo en vader gebleven, dicht bij uzelf. Houd dat vast."

Verbinder
In zijn maidenspeech zei Segers 'een verbindend burgemeester te willen zijn met oog voor innovatie. Samenwerking is voor mij een kernwoord in het openbaar bestuur, De kracht van de samenwerking van de krachtige kernen in de gemeente Molenlanden en de nuchterheid van de inwoners spreken mij erg aan."

Theo Segers haalde aan het einde van zijn toespraak herinnering op. Met daarbij een ontboezeming... Toen Segers nog in Bergambacht woonde zei hij al: "De Alblasserwaard is mooier dan de Krimpenerwaard."

De nieuwe burgemeester verwees ten slotte naar het boekje 'En boven de polder de hemel' van socioloog Jojaja Verrips. "Natuurlijk weet ik dat ik boven de partijen sta, dat ik onafhankelijkheid moet belichamen. Toch wil ik aanmerken afhankelijk te zijn van de leiding van mijn goede God in mijn leven. En boven de polder de hemel..."

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }