• Gezellige drukte in de studio van RTV Krimpenerwaard.
• Gezellige drukte in de studio van RTV Krimpenerwaard. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Sportcafé RTV Krimpenerwaard in trek

  •   354 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Voor individuele sporters, overwinterende voetbalclubs en sportverenigingen die zelden in de publiciteit komen, biedt het sportcafé van RTV Krimpenerwaard uitkomst.

Bij de presentatoren Erik Rietveld, Jan Ooms en Nico Dullaart konden ze zaterdagmiddag hun verhaal kwijt. "De winterstop biedt ons die mogelijkheid. Het is leuk om terug te blikken en vooruit te kijken. Tegelijkertijd kunnen verenigingen hun sport promoten", zegt Dullaart met een wat schorre stem. "Een kikkertje in de keel", grapt hij. "Dat krijg je met dit natte weer. M'n collega's zitten ook te hoesten en te proesten."

VCH
Dat valt tijdens de uitzending in de studio aan de Dijklaan wel mee. De meeste vragen en antwoorden komen luid en duidelijk over. Voor volleybalclub Haastrecht (VCH) is het moment daar om de verrichtingen voor het voetlicht te brengen. Voorzitter Ron de Ruiter roemt de saamhorigheid bij de honderd leden, van wie er 38 in recreatieve vorm hun sport bedrijven.

"Je hoopt dat de prestaties van de Nederlandse heren en dames het enthousiasme bij de jongeren aanwakkeren. In de praktijk valt dat wat tegen, ook al vind ik dat VCH geen klagen heeft. De jeugdafdeling floreert mede door de inzet van Rein Versluis. Wellicht worden ook de vriendjes en vriendinnetjes van onze mini's en junioren aangetast door het volleybalvirus. Ze zijn bij VCH van harte welkom."

Een andere trekpleister is het beachvolleybal. VCH heeft plannen om met Dosko uit Stolwijk een speelveld te creëren in zwembad De Loete in Haastrecht. "Zo kan je je in de lente- en zomermaanden ook ontplooien."

TOP
Ook bij tafeltennisvereniging TOP wordt geen wachtlijst gehanteerd. Van de twee sterkste spelers, Peter van den Heuvel (47) en Frank Mulder (49), mogen nieuwkomers gerust een kijkje komen nemen in de knusse gymzaal achter het Amaliahof.

"Het ledental is sterk gedaald. We beschikken over acht teams. In het verleden waren dat er 20. Jongeren gamen liever. Tafeltennis is niet in zwang. Feit is dat de clubs vergrijzen. Er zijn er slechts vier in de Krimpenerwaard en zij leiden een nogal anoniem bestaan. Dat is jammer, want tafeltennis is een fantastische sport waarbij het draait om coördinatie en reflexen. Iedereen speelde vroeger een potje tafeltennis op de camping of op een tafel in de garage. Dat zie je nauwelijks meer", meent Frank Mulder.

Hij speelt in de duo-competitie samen met Bergambachtenaar Peter van den Heuvel, die eerder uitkwam voor het Schoonhovense Smash. "Ik ben twee jaar geleden overgestapt naar TOP. Met Frank speel ik in de hoofdklasse. Het wordt een hele toer om ons op dat niveau te handhaven, want we zitten in een sterke poule. Eind januari begint de competitie. Ik moet nu weer warmdraaien, want als ik enkele weken stilzit, raak ik geen bal meer. Dat krijg je op mijn leeftijd.."

Pieter van der Laan

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }