Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Pieter Neven als wethouder van de gemeente Krimpenerwaard tijdens een officiële handeling.
• Pieter Neven als wethouder van de gemeente Krimpenerwaard tijdens een officiële handeling. (Archieffoto: Floris Bakker)

Pieter Neven wordt wethouder in Buren: 'Ik heb dit werk enorm gemist'

  •   1050 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Voor iemand die ooit wethouder is geweest, is het een hele opgave om als raadslid terug te keren. Daarom is SGP-er Pieter Neven blij dat hij zich weer met gemeentelijke bestuurstaken kan bezighouden. Hij wordt wethouder in Buren.

Pieter Neven (52) had juist de smaak te pakken als wethouder in de fusiegemeente Krimpenerwaard, maar na de coalitieonderhandelingen in maart 2018 werd de SGP gepasseerd en zat er voor hem niets anders op dan aan te schuiven bij de fractie.

Daar komt op 21 januari een einde aan, want dan wordt de Schoonhovenaar beëdigd in de gemeenteraad van het Gelderse Buren. Hij is door de Protestants Christelijke Groepering (PCG) gevraagd om als wethouder aan te treden.

Nieuwe start
Daar hoefde de docent aan de Gomarus scholengemeenschap in Gorinchem niet lang over na te denken. "Buren heeft een politieke crisis achter de rug. Het nieuwe college telt drie wethouders van buitenaf. Het wordt een frisse, nieuwe start. Dat zie ik wel zitten. Ik krijg een interessante portefeuille met onderwijs, openbare ruimte, duurzaamheid, dienstverlening, afvalinzameling en woningbouw. Het is een fulltime baan in een gemeente met zo'n 27.000 inwoners. Ik blijf in Schoonhoven wonen en rijd heen en weer."

Hij heeft het werk als wethouder enorm gemist. "Dat geef ik eerlijk toe. Het is afwisselend, je spreekt met diverse mensen over tal van onderwerpen en je kan bijdragen aan vooruitgang. Het was jammer dat ik dit na de eerste termijn niet in de Krimpenerwaard kon voortzetten. Ik heb geen klachten gehad over mijn functioneren en fouten heb ik meteen toegegeven. Dat neemt veel ruis weg. Je moet je kwetsbaar kunnen opstellen. Je hebt niet de wijsheid in pacht."

Neven wordt bij de SGP als raadslid opgevolgd door Erik Koelewijn en stopt (voor de tweede keer) met zijn baan op de Gomerus scholengemeenschap. Hij heeft zijn nieuwe collega's in Buren reeds ontmoet. "We hebben er veel zin in."

Pieter van der Laan

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }