• De groengroep is klaar voor het wassen van de auto's en daarmee het steunen van Rutger.
• De groengroep is klaar voor het wassen van de auto's en daarmee het steunen van Rutger. (Foto: Jan Timmer)

SDK-actieweek 'Rutger runs voor KWF'

  •   131 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Talloze hardlopers uit de regio zijn al druk bezig zich voor te bereiden op de Rotterdam Marathon van 5 april. Ook de verstandelijk beperkte atleet Rutger Renthergem pakt zijn trainingen en de bijbehorende kilometers. Zijn doel: een goede tijd neerzetten én een mooi bedrag ophalen voor KWF Kankerbestrijding.

In dat tweede streven wordt Rutger gesteund door Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard, de organisatie waar hij alweer een aantal jaren als deelnemer actief is in onder andere de Buurtkamer van het Prinsessenpark in Krimpen aan den IJssel. Zijn collega's zijn trots op de sportieve aspiraties van Rutger en hebben verschillende acties opgezet om geld in het laatje te brengen.

Auto's wassen
"We houden van 13 tot en met 18 januari op vrijwel al onze locaties een speciale 'Rutger runs voor KWF-actieweek'", vertelt Cobie den Oudsten, vrijwilligster bij SDK en coördinator van de bijzondere actie . "Uiteraard hopen we dat mensen uit de hele Krimpenerwaard mee willen doen zodat Rutger een mooi bedrag kan overhandigen aan KWF."

De 'Groengroep' van SDK gaat maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 09.00 en 15.00 uur auto's wassen bij haar loods aan de Twijnstraweg 16 in Lekkerkerk. Voor een tientje zorgen de deelnemers voor een schone vierwieler. Aanmelden kan via telefoon en whatssapp bij 06-53794959.

Fooien
In
het Lekkerkerkse zorgcentrum De Breeje Hendrick worden rollen pepermunt verkocht en in het Huisje van De Zeeuw kan iedereen terecht voor zelfgebakken koekjes: drie euro per zakje. In pannenkoekenrestaurant Onder de Molen (Bergambacht) gaat de fooienpotopbrengst van 13 tot en met 18 januari naar de actie en in activiteitencentrum De Schatkamer (in basisschool Het Schateiland te Lekkerkerk) kan iedereen tussen 13 en 18 januari lege statiegeldflessen inleveren.

'Aan Tafel Geerestein' in Ouderkerk en locatie Het Kwartier in Stolwijk gaan zelfgebakken koekjes verkopen; lunchroom De Heerlijkheid van Ouderkerk biedt de lekkerste cupcakes aan. Stal Brand (Wetering-Oost te Lekkerkerk) verkoopt eveneens koekjes, die gebakken worden in de Schatkamer. Ook worden daar lege flessen verzameld voor statiegeld.

Medaillekoekjes
Bij Buurtkamer Parkrand, Tijm 1 in Krimpen aan den IJssel, gaat de fooienpot in de actieweek naar het goede doel en in het bedrijfsrestaurant van QuaWonen in Bergambacht worden 'medaillekoekjes' gebakken. De opbrengst daarvan én die van de fooienpot zijn bestemd voor 'Rutger runs voor KWF'.

In Buurtkamer Prinsessenpark aan (Oranjesingel 1, Krimpen aan den IJssel) tenslotte gaat van elke verkochte kop koffie/thee en van de taart een gedeelte naar het goede doel. "Je ziet het: genoeg te doen op onze locaties", weet Cobie den Oudsten. "We hopen uiteraard op veel belangstelling en support voor de actie."

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }